Haberler

Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca: Uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşımız "Tetanos-Difteri" kullanıma hazır

Güncelleme:

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uluslararası standartlardaki ilk yerli aşı olan Tetanos-Difteri aşısının kullanıma hazır olduğunu açıkladı.

Güzel haberi veren Bakan Koca, ''Yerelleşme ve millileşme politikası doğrultusunda Bakanlığımızın desteğiyle 2015 yılından beri yürütülen çalışmalar ilk sonuçlarını verdi. Uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşımız kullanıma hazır'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Bakanlığımızın onaylayıp desteklediği proje ilk ürünlerini verdi. Teknoloji transferini de kapsayan aşı çalışması başarıyla sonuçlandı. Erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının tüm üretim süreçleri tamamen yerli imkanlarla tamamlandı. Ankara'nın Akyurt ilçesinde 2015 yılında başlanan proje kapsamında yüklenici firma Turk İlaç, ilk dolumu 2017'de yaptı.

"İLK TESLİMAT BAKANLIĞIMIZA YAPILDI"

İyi Üretim Prosesi (GMP) belgesi olan tesislerde antijen üretimi de dahil tüm süreçler yerli imkanlarla tamamlanarak üretime geçildi. Gerekli kalite denetimleri yapılan ve uygunluğu onaylanan erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının ilk teslimatı Bakanlığımıza yapıldı.

"SÜREÇ, YENİ MÜJDELERLE DEVAM EDECEK"

Böylece yerli aşı üretiminin gündemde olduğu bir dönemde bu alanda önemli bir başarıya imza atılmış oldu. Yerlileşme politikası çerçevesinde başlattığımız yerli aşı üretimine yönelik süreç yeni müjdelerle devam edecek. Hayırlı olsun"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (78)

Vatandaş:

Tabi bi heykel değil ilgi görmez

46
13
yanıtYanıtla
Gerçek vatandaş:

20 yıldır iktidardasınız şimdi mi geldi akıllarına yerli aşı. Ülkede patates dahi yerli değil iken nasıl da yerli ve milli adı altında reklam yapıyorlar ve işin acı tarafı buna inan bir kitle var. Yazıklar olsun. . . .

yanıt13
yanıt1
HAK-KI:

Keşke, Allah''ın bahşettiği zeka kapasitenizi, O''nun yarattığı dünya ve evrendeki ilim hakkında yeterince bilgi sahibi olabilmek için kullanıp o bilgileri de hafızanızda depolayabilseydiniz, yorumunuz da mantık içerisinde yapabilirdiniz. Ama kullanabildiğiniz ölçüyle tek cümlede ve takıntınızı ifade ederek kendinizi belli etmişsiniz. Ayrıca bahsi geçende kısa çalışmışlığım var ve neden kısa çalıştığımı da ''sömürmeyi ve sömürülmeyi kabullenemediğim için'' şeklinde özetleyim. Gerisi bende kalsın

yanıt2
yanıt1
1907:

Sürüden ayrılan koyunlar boş boş yazıyor.

yanıt5
yanıt0
Aşı:

Covid aşısını ararken yanlış tetanoz bulmuşlar:))

39
15
yanıtYanıtla
Vatandaş rıza:

İlk yerli asimiz 1930 larda üretildi.bilmiyorsaniz haberiniz olsun , biliyorsanız kapak olsun

43
8
yanıtYanıtla
Karakuyu:

Vatandas riza ? Hangi ulke nin piyonusun!! Nerde uretiyi is hangi teknoloji ile anca salla yun!!!

yanıt1
yanıt11
Musto:

Bu millete ne yapsan beğenmezler nankör çok güzelim ülkemde

16
33
yanıtYanıtla
he:

Oh be, onca yıldan sonra tetanos ve difteri için üretime başlandıysa, demek ki 50 yıl sonra korona için de bulunacak. Güzel haber.

38
6
yanıtYanıtla
DOĞRU:

BİRŞEYDEN DE MEMNUN OLUN AT GÖZLÜKLÜ CAHİLLER MUHALEFET OLSUN DİYE MUTLU BİLE OLAMIYORSUNUZ

19
25
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title