Haberler

Son Dakika! 40 sivilin hayatını kaybettiği saldırının faili olan terörist öldürüldü

Güncelleme:

Son dakika! MİT'in Münbiç'teki operasyonunda, 2020'de Afrin'de bomba yüklü tankerle düzenlenen ve 40 sivilin hayatını kaybettiği saldırının sorumlusu Heysem Cuma etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, sınır ötesi başarılı operasyonlarına devam ediyor. Son olarak 2020 senesinde PKK/YPG tarafından Afrin'de 11'i çocuk olmak üzere 40 kişinin hayatını kaybettiği saldırının intikamı alındı. Düzenlenen operasyonda saldırının sorumlusu Heysem Cuma öldürüldü.

İSTİHBARAT ALINDI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, PKK/KCK-PYD/YPG Münbiç istihbarat yapılanması içerisinde sözde sorumlu seviyede faaliyet yürüten, Fırat Kalkanı harekat alanı başta olmak üzere harekat bölgelerine örgüt tarafından eylem amacıyla yapılan malzeme aktarımından sorumlu olan Heysem Abu Dahham kod adlı Heysem Cuma'nın bir süre önce Münbiç şehir merkezine geldiği istihbaratı alındı. Cuma, MİT tarafından 9 Temmuz'da Münbiç şehir merkezinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

PAZAR YERİNE SALDIRMIŞLARDI

Terörist Heysem Cuma'nın, Cerablus'ta 2019'da 3'ü motosiklet, 2'si otomobille gerçekleştirilen bombalı saldırılar ile 28 Nisan 2020'de Afrin şehir merkezindeki pazar yerinde bomba yüklü yakıt tankeri ile düzenlenen ve 11'i çocuk, 40 sivilin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı saldırının sorumlusu olduğu bildirildi.

TANKERLE SİVİLLERİ HEDEF ALMIŞLARDI

Saldırının ardından olay yerinden görüntüleri paylaşan Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: "İnsanlık düşmanı PKK/YPG, Afrin'de yine masum sivilleri hedef aldı. Afrin şehir merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgede bomba yüklü yakıt tankeri ile saldırı düzenleyen teröristler, ilk belirlemelere göre en az 35 masum sivili katletti, 30'dan fazla sivili de yaraladı." Daha sonra ölü sayısının 40'e yükseldiği belirtilmişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (5)

HALİS ER:

Türkler unutmuyor

114
12
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Türk'ün intikamı)))

96
17
yanıtYanıtla
Ilhan Kahraman:

Sonuna kadar temizliğe devam,durmak Türk'e yakismaz

85
8
yanıtYanıtla
mahmut:

Esad ta gitse..

6
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

gidince ne olacak suriyeliler geri dönermi saniyorsun savas biteli yillar oldu bizdeki suriyeliler oranin issiz mesleksiz topraksiz ve suclusu suriyede temel gida maddeleri bize göre bedava ( 900 gr ekmek 55-60 kurus benzin 7 lira peynir zeytin bizim dörtte bir fiyatina)ama hayatta geri gitmezler cünki orda issizlik var ve kimsede haybeden para vermiyor hastahane doktor ilac parayla araclarina vergi var yani bizim ikdidarin sagladigi imkanlar suriyede yok okumusu zengini zaten avrupaya gidiyor.

yanıt8
yanıt4
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title