Haberler

Son Dakika: Konya'da hayvan barınağında köpeğe eziyet eden 2 kişi tutuklandı

Güncelleme:

Son dakika! Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle köpeklere vurarak ölümüne neden olduğu görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. Bugün mahkemeye çıkarılan şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye, Konya'dan gelen acı görüntülerle sarsıldı. Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle kafasına sert darbe indirip öldürdüğü köpeği daha sonra iple sürüklemesi, izleyenlerin adeta kanını dondurdu.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşandığı öne sürülen ve sosyal medyada yer alan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Görüntülerle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü hakkında disiplin soruşturmasına başlanması, bu süreçte, ilgili şube müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına karar verilip, olaya karışan işçilerin iş akdinin feshedilmesi ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur." Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada ise konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

MAHKEME UZUN SÜRE BEKLEDİ

Gözaltına alınan 2 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ancak 2 kişiyi hiçbir avukatın savunmak istememesi üzerine dava bir türlü başlayamadı. Konya Barosu avukatları da, zorunlu savunma görevine atanmamak için CMK (ceza muhakemesi kanunu) sistemini kapattılar.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Avukat belirsizliğinin çözülmesinin ardından başlayan mahkemede 2 şahıs haklarındaki suçlar nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Konya Haberler Son Dakika

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (16)

Umit Gulerer:

Aynı tepkiyi hatta daha fazlasını sokak köpeklri yüzünden ölen insanlar için de bekliyoruz

184
161
yanıtYanıtla
High Priv:

Nereden biliyorsun o desteği vermediğimizi? Neye göre bu yorumu yazdın? Hayvanların katledilmesine sesimizi çıkartmamız zoruna gidiyor senin. Her iki olay da birbirinden üzücü.

yanıt0
yanıt0
Vural Bay:

Onlarda bu canlara kin duyup elinde kürekle gezimişse haketmiştir.

yanıt0
yanıt0
Gabriel:

Sürekli muhalefet olunca ne geçiyor elinize ? Ya kardeşim bir kerede canına kıyılan Allah’ın yarattığı varlığa üzüntü duyun,nasıl katılaşmış bir kalbiniz var o başıboş köpeklerin denetimini belediye yapmak zorunda git ona hesap sor

yanıt0
yanıt0
Mustafa bugra:

İsallah senide ısırır sokak hayvanları kurtuluruz senden

yanıt0
yanıt0
Esra Işıkgel:

Onada sen ver siz busunuz işte.kendinizi asmamissinizassaydin hayvana merhamet etmeyenin insana etmeyeceğini anlardın yuce yaradanin felaketinden korkun çünkü ruhunuzu sattığınız seytaniniz bile gücü yetmez ilahi adalete büyük felaketler bekliyor gelside zaten

yanıt1
yanıt0
Nazlı Muhip:

Savunmayı kabul etmeyen avukatlarimiza burdan selam olsun. Cok tesekkurler.Aynı tutumu kadin cinayetleri içinde bekliyoruz.

229
43
yanıtYanıtla
ERKAN :

suçlu olduğunu düşündüğünüz kimseyi para için savunmayın

122
10
yanıtYanıtla
Gürkan YALÇIN:

KARDES NASİL BİR YORUM BU..?? VİCDANSİZ MİSİN BU KADAR BU KATLİAMI SAVUNUYORSUNUZ ?

yanıt0
yanıt0
Alioz:

Görüntüleri izledim. Allah yapana da yaptırılması izin verenleri de ıslah etsin. Yediğiniz ictiginiz haram zıkkım olsun. En sevdiğinize aynı muameleyi yaparlar insallah

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title