Haberler

Son Dakika! Kadıköy Belediyesi'ne yönelik rüşvet operasyonunda 32 kişi tutuklandı

Güncelleme:

Son dakika! Önceki gün Kadıköy Belediyesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 224 kişiye yönelik rüşvet operasyonu yapılmıştı. Adliyeye sevk edilen 160 kişiden 32'si tutuklandı. Şahıslardan 27'sinin Kadıköy Belediyesi çalışanı olduğu öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından "Örgütlü olarak Rüşvet almak, vermek, aracılık etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeli ile belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 224 kişiye yönelik operasyon yapılmıştı.

160 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanlardan bir bölümü emniyetteki sorgularının ardından serbest kalırken 160 kişi dün adliyeye sevk edildi.

27'Sİ BELEDİYE ÇALIŞANI 32 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcılık sorgularının ardından 36 kişi adli kontrol talebi ile 124 kişi ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. 92'si tutuklama talep edilenlerden olmak üzere toplamda 128'i hakkında, 2'si ev hapsi, 10'u toplam 1 milyon 650 bin TL para cezası olmak üzere adli kontrol kararı verildi. Kadıköy Belediyesi'nde görevli 1 zabıta komiseri, 24 zabıta memuru ve 2 mühendis olmak üzere 27'si belediye çalışanı toplamda 32 kişi ise tutuklandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Kadıköy Belediyesi İstanbul Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

Demir Acer :

Turkiye'de hangi parti yonetimde olsun fark etmez ki rusvet gelenek haline gelmis; o rusvet carki oyle veya boyle donecek.

58
9
yanıtYanıtla
Ahmet Bakırcı:

Gerçekten süper haber

40
7
yanıtYanıtla
Hsn:

Yolsuzluklara parti ayırt etmeksizin karşı çıkabilen bir toplum olduğumuzda,kendi içini temizleyebilen siyasetçiler olduğunda herşey düzelmeye başlar ama nerdee,81 ilin belediyelerinin incelenmesi gerekir ama kanun ihbar gelmeden inceleme olmaz diyor iş baştan kokmuş

20
2
yanıtYanıtla
ALİ ŞİŞMAN:

Çok haklısınız birde şu gelen müfettişler neler karşılığında dosya kapatıyorlar bide onlar araştırıksın

yanıt1
yanıt3
Metin Yalcin:

Artık içeride volta atıp, uzun hava söylemeye başlayabilirler ..

18
2
yanıtYanıtla
Fatih:

Keşke adalet kurum parti şahıs ayırt etmeksizin işlese her yer herkes denetlense içişleri bakanının suriyelilerin sigortasız çakıştırıldığını bildiği ve bunu alenen bir tv programında dile getirip bi işlem yapmadığı bu ülkede yaşıyoruz millet bilinçsiz toplum bilinçsiz

11
4
yanıtYanıtla
ALİ ŞİŞMAN:

Tamam güzel kim yapıyorsa cezasını çeksinde bide şu belediyeleri denetlemeye gelen müfettişlere de bir el atsalar çok iyi olacak

8
4
yanıtYanıtla
BAŞER:

Devletin hangi kurumunda olursa olsun rüşvet alan veren aracı olan siyasi görüşüne bakılmaksızın en ağır ceza verilmeli

12
0
yanıtYanıtla
ALİ ŞİŞMAN:

Bence denetlemeye gelenlerde bir denetlensin o zaman süper olacak

4
6
yanıtYanıtla
Sadık:

Daha bu başlangıç hele koltuga bir otursunlar eskisi gibi rüşvetsiz iş yaptıramayız

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title