Haberler

Görüntü Türkiye'den! Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı köy şimdi kuraklığa teslim

Güncelleme:

Elazığ'da Keban Baraj Gölünün havzasında yer alan Murat Nehrine sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su, yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyif sunan o köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Elazığ'da bahar ve kış aylarında kar ve yağmur yağışı, istenileni vermedi. Keban Baraj Gölünün havzasında yer alan Murat Nehrine sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde baraj suyu 250 metre çekildi. Artık suya sıfır konumunda bulunmayan köy, eski güzelliğini de kaybetti. 2 sene önce tekne turlarının yapıldığı, turistlerin akın ettiği ve güzelliği ile herkesi etkileyen köy, kuraklık ile boğuşmaya başladı. Köyün 2 yıl önceki ve şu anki görüntüleri ise görenlerin içini sızlattı.

Görüntü Türkiye'den! Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı köy şimdi kuraklığa teslim

"ŞUAN Kİ DURUM KÖTÜ"

Bahar ve kış aylarında yağışların çok güzel olduğunu aktaran Vedat Mutlu, "Bu sene barajın 845 koduna vurmasını bekliyorduk. Her yıl haziran 17'sine kadar çıkar. Şuanda 250 metre kadar su çekilmesi var. 2 yıl önceki 845 kodunu görür müyüz bilemiyorum. Barajın son kodunda o manzara çok güzel oluyordu. Şuan ki durum kötü ve çıplak bir arazi görünüyor. Suyun oranının aşağıda olması sıkıntı. Bu yılki yağışlarla dolmasını istiyoruz" dedi.

Görüntü Türkiye'den! Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı köy şimdi kuraklığa teslim

"2 YIL ÖNCE NASILDI ŞİMDİ NE HALDE"

3 bölgenin suyunun bu göle döküldüğünü aktaran Adem Sağır ise "Geçen yıl yağışların olmasına rağmen su yaklaşık 250 metre çekildi. Su normalde kayalıklara kadar vuruyordu. Göl gerçekten ele geçmeyen bir şey. Kuraklığa yüz tutmuş. İnşallah yüce Mevla'm yağışları bollandırır da kuraklık gider, suyumuz çoğalır. Güzel bir göl. 2 yıl önce nasıldı şimdi ne halde. Şuanda suyun olması gereken yerde yürüyorlar. Birçok ilçenin kalbi burasıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Keban Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (3)

Hek Tor:

Durun siz, daha neler olacaaaak neleeeer... Doğa, kendisiyle oynayanlardan öcünü her zaman alır. Çıkarın ucube cücübe kanunlar, kesin sizler daha ağaçları; ama arkasından da televizyonlarda boy boy çevre ve doğa için ''kamu spotları'' vermeyi unutmayın.

150
19
yanıtYanıtla
Savaşer Tarakçı:

Her şeyi devletten beklemeyin ya biraz ağaç dikin fotografta köy iyi de karşı tepeler de ağaç yok buna ne demeli biraz ağaç dikin de yağmuru çeksin

10
1
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Ülkemiz betonlaşmada hızla ilerliyor bizim burada ekilip biçilen verimli araziler ev doldu hala hız kesmiş değil meyve ve zeytin ağaçları sökülmeye binalar dikilmeye devam ediliyor duracağı da yok !

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title