Haberler

Son dakika haberleri! Azerbaycan'ın son şehitlerinden Astsubay Ahmedov'un hayat hikayesi yürekleri dağlıyor

Güncelleme:

Son dakika haberi: Ermenistan'ın sınırdaki saldırılarında şehit düşen ve yetimhanede büyümüş Astsubay Sebuhi Ahmedov'u, son yolculuğunda binlerce Azerbaycanlı uğurladı.

Ermenistan'ın sınırdaki saldırılarında şehit düşen ve yetimhanede büyümüş Astsubay Sebuhi Ahmedov'u, son yolculuğunda binlerce Azerbaycanlı uğurladı.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonlarını önlerken şehitler verdi.

Şehitlerden biri de 2 yaşındayken ebeveynini kaybeden ve yetimhanede büyüyen Komando Astsubay Sebuhi Ahmedov'du (26).

Ahmedov'un ailesi olmadığını öğrenen Azerbaycanlılar, cenaze törenine akın etti. Ahmedov'un naaşı, binlerce kişinin katılımıyla Bakü'deki şehitlikte defnedildi.

Azerbaycanlılar, şehit Ahmedov'un taziye evini ziyaret ederek hayattaki tek yakını olan kardeşi Senan Ahmedov'u teselli etmeye çalıştı.

Senan Ahmedov, şehit kardeşini, AA muhabirine anlattı.

İki yaşlarından itibaren yetimhanede büyüdüklerini, sonra hayata atılarak çalışmaya başladıklarını söyleyen Senan Ahmedov, "Kardeşim 2. Karabağ Savaşı'nda da savaştı. 4 madalyası var. Orda yaralanmıştı fakat iyileştikten sonra tekrar savaşa geri döndü. Savaştan sonra komando birliğine katıldı. Takım komutanıydı." dedi.

Şehadetinden bir gün önce kardeşiyle konuştuğunu anlatan Senan Ahmedov, "İyi olduğunu, onu düşünmememi söylemişti. Sabah telefon ettim. Telefonu bir arkadaşı açtı. 'Kardeşinin intikamını aldık' dedi. Şehit olduğuna inanmadım cenazesini görene kadar." ifadelerini kullandı.

Senan Ahmedov, kardeşiyle tüm zorlukları birlikte atlattıklarını belirterek, "İyi bir kardeşti. Emrindeki askerlere, sınıf arkadaşlarına, yetimhanedeki çocuklara karşı hep iyiydi. Yumuşak kalpliydi. Ev alalım diyordu. Şimdi ona kabir evi kısmet oldu. Hep dua ediyordum ki ona bir şey olmasın. Hep düşünüyordum ki o şehit olursa ben onun cenazesini yalnızca nasıl taşırım. Cenazesine çok kişi katıldı. Kimisi anne, kimisi akraba, kimisi de dost gibi geldi ve kardeşimi yalnız bırakmadılar." dedi.

Şehit Ahmedov'un büyüdüğü yetimhanede çalışan Sehavet Hasanov da "Çok vatansever ve yiğit çocuktu. Bugün onu defnettik. Azerbaycan halkına teşekkür ediyorum, binlerce insan uğurlamaya geldi" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ermenistan Azerbaycan Haberler Son Dakika

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

title