Haberler

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş tahliye edildi

Güncelleme:

Son dakika! Katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunmasında "Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm" diyen Kabaş'a 2 yıl 4 ay hapis cezası veren mahkeme tahliyesine hükmetti.

Gazeteci Sedef Kabaş'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" ve iki bakana karşı "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçlarından toplam 12 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar çıktı.

BAKAN SOYLU'YA HAKARETTEN DE BERAAT ÇIKTI

Mahkeme, Kabaş'ı "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırarak tahliyesine karar verdi. Sedef Kabaş'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na hakaret suçundan ise beraatına karar verildi.

KABAŞ'IN SAVUNMASI

Sedef Kabaş'ın yargılanmasına İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı. Kabaş, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşmada Kabaş'ın avukatları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı hazır bulundu. Basın mensuplarını mahkeme salonunda yer olmadığı gerekçesiyle duruşmaya almayan hakim, gazetecilerin tepki göstermesi üzerine iki gazeteciyi salona aldı. Bu arada, duruşma salonunun olduğu bölüme bariyer çekildi. Sedef Kabaş'a destek olmak için gelenler, bariyerlerin ardında bekledi.

"MALUM ATASÖZÜNÜ KENDİMCE YUMUŞATARAK ÖRNEK VERDİM"

Mahkemede savunma yapan Sedef Kabaş, yurt dışında eğitim almış ve daha sonra ülkesine dönerek gazetecilik yapan bir kişi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm. Takdir edersiniz ki bunlar ifade özgürlüğü kapsamındadır ve bir gazetecinin görevidir. Malum atasözünü kendimce yumuşatarak örnek verdim. Hakaret kastım olsa sözün orijinalini kullanırdım. Uğur Dündar da tereddütsüz müdahale ederdi. İzleyicilerden de bu yorumda ikaz, uyarı, eleştiri yapan olmadı. Hatta 6 gün boyunca RTÜK'ten de ses çıkmadı."

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş tahliye edildi

NE OLMUŞTU?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedef Kabaş'ın 14 Ocak'taki televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı. Kabaş'ın suça konu konuşmayı yaptığı kanalın merkezi Sarıyer'de olduğu için dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, savcılıkça Kabaş hakkında gözaltı kararı verilmişti.

KABAŞ 22 OCAK'TA TUTUKLANMIŞTI

Gözaltına alınan Kabaş, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 22 Ocak'ta tutuklanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sedef Kabaş Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (22)

Hsn:

CHP milletvekilliği garanti artık

123
102
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

İşlerine geldi mi konuşma özgürlüğü işlerine geldi mi yasak. Bu kadına gereken ceza verilmemiştir. Gerişye dönüp bakın Devlet kademelerinde yüksek maaşla iyi mevkiilerde bu ülkenin kaymağını yiyenler her zaman CHP de siyaset yapmıştır.

100
95
yanıtYanıtla
Hayri :

senin tarzına göre bu kadına ! hangi ceza uygun olurdu bence sen eğride otursan doğruda otursan bu konulara girme kafayı düz tut yeter

yanıt3
yanıt3
adaletli yorum:

sen önce et sonra etmedim de

81
62
yanıtYanıtla
OKUR:

hakim emekli olunca chp de kontejandan milletvekilliği garanti

71
56
yanıtYanıtla
Hayri :

ne alaka zaten 2 ay bedava yatırmışlar talimatla ne okuduğunu anlıyosun ne yazdığından bişey anlaşılıyo

yanıt2
yanıt4
vatandaş rıza:

Ömür boyu yatar diyorduk asıl olduki

32
83
yanıtYanıtla
YazıYORUM:

Halkın nazarında ve yine halk vicdanında zaten gereken cezayı almıştır. Mahşerde de ulul emre hakaret ve kul haklarından yargılanacağına göre konu kapanmıştır.

29
73
yanıtYanıtla
Gd Ush:

Sanıyorum ahirette kul hakkından yargılanacak bir tek onlar değil

yanıt30
yanıt4
Shef :

Hakaret ve küfür insanlık dışı tavırlardır. Burnu yansa yeter fakat ne burnu yanar ne de huyundan vazgeçer. Alışmış kudurmuştan beterdir.

45
46
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title