Haberler

Son Dakika! Anayasa Mahkemesi'nden 'Işıklar' paylaşımı açıklaması: Şahsi paylaşım kurumsal görüşü yansıtmaz

Güncelleme:

Son dakika! Anayasa Mahkemesi, Engin Yıldırım'ın yaptığı "Işıklar" paylaşımıyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Açıklamada, "Bir üyenin şahsi paylaşımı, yüce mahkemenin kurumsal görüşünü yansıtmaz" ifadelerine yer verdi. AYM, bugün 14:00'da konuyu görüşmek üzere olağanüstü toplanma kararı aldı.

Dün AYM üyesi olan Engin Yıldırım sosyal medyada bir paylaşımda bulundu ve AYM binasını paylaşarak "Işıklar yanıyor" demişti. Paylaşımda Yıldırım'ın, darbe imasında bulunulduğu tartışmaları gündeme gelirken, AYM'den konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı. Yapılan son dakika açıklamasında "AYM üyesinin kişisel hesabından yaptığı paylaşımdaki görüşler AYM'nin kurumsal görüşlerini yansıtmaz" denildi.

"AYM HER TÜRLÜ DEMOKRASİ DIŞI GİRİŞİMİ REDDETMEKTE"

AYM'nin resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, "Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

"AYM'NİN SAYGINLIĞINI ÜYESİ BELİRLEMELİDİR"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "AYM'nin saygınlığını başta o mahkemenin üyesi belirlemelidir" ifadelerine yer verdi.

AYM BUGÜN TOPLANIYOR

Öte yandan AYM bugün 14:00'da olağanüstü toplanma kararı almıştı. Toplantının gündem maddesi ise 'Işıklar' paylaşımı olacak.

NE OLMUŞTU?

AYM Üyesi Engin Yıldırım Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaştığı fotoğrafında demokrasiye müdahale, darbe girişimlerinin sloganı olarak değerlendirilen "Işıklar yanıyor" ifadesini kullanmış ve tepki toplamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Engin Yıldırım Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

Weli:

Bu ulke de en son 12 eylül 1980 de darbe oldu. Gerisi hep yalan darbe kalkışma danışıklı dövüş. Mağdur edebiyatını bırakın artık ya. Başkanlık referandumu geçerliydi 15 temmuz kalkışma olmasaydı bir düşünelim. Bir olay olunca bakalım en çok kimin işine yarıyor diye. Eleştiriden korkmayalım vatan millet edebiyatı ile aklımızı aldılar. Hepimiz askerliknyaptik vatani bayrağı seviyoruz. Allah fetönünde ona desdek olanında cezasını versin...

12
4
yanıtYanıtla
Memoli:

''ışıklar yanıyor'' demenin darbe ile ne ilgisi var!!!! Bazı insanlarda DARBE paranoyası var anlaşılan ya da bu söylemi özellikle kullanıyorlar bu ifade az da olsa bu ülkede halen daha hukuk var anlamını daha çok ifade ediyor bence

12
4
yanıtYanıtla
adil:

Hukuka adalete göre karar vermek zaten her mahkemenin görevi durduk yerde tuhaf şekilde böyle imalı bir paylaşım yaparsan gizli gizli belli bir organizasyona göre hareket ettiğin manasına gelir. Polis teşkilatı çıkıp silahlar yağlanıyor diye tweet atsa bu normal midir bundan bir mana çıkar ama anlamak için en azından sıradan bir zeka gerektirir.

yanıt2
yanıt2
yilmaz:

Feto darbe yapmaz bilirdik, denedi simdi onun kalintilari yeniden denemek istiyor, butun mesele budur.

yanıt2
yanıt2
Topuz:

Maşallah ne çok biliyorsunuz paranoya yorumcular..bugun darbe olsun diye dua eden asalaklar

3
6
yanıtYanıtla
Adam:

Anayasa mahkemesi o zaman bu paylaşımı yapan kişinin haddonı bildırıp kurumdan dırek saf dışı etmelidir. Bizi baplamaz demekle olmuyor. Ne demek ışık. Iyenın aklı hala darbe yapmakta demekki

4
2
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bunlar boş ve süni gündemler bu tür hareketler ya kasıtlı yada iktidarın değirmenine su taşıyıp gündem değiştirmk başka bişey değil

5
1
yanıtYanıtla
Xxx:

Kardeşim akşam eve giderken ışıkları söndürün bak fatura çok gelir.

3
1
yanıtYanıtla
Darbe Karşıtı:

Ülkemizde ilk darbe 1960 yılında oldu ve Halkımızın büyük çoğunluğuyla seçtiği Başbakanını astılar. Yetmedi 3 bakanını ve onlarca sivili astılar. 1971 de askeri muhtıra yine seçilmiş hükümete verildi. 1980 darbesinde yine seçilmiş hükümet alaşağı edildi yüzlerce insan idam edildi ve öldürüldü. 28 Şubat 1997 yılında milletimizin seçtiği Erbakan Hoca Başbakanlık görevinden ayrılmak zorunda bırakıldı. 15 Temmuzda ki darbe girişimi bu ülkede yaşayan milletimizin %52 çoğunluğunu almış bu güne kadarki en korkunç en tehlikeli darbe girişimidir. Şayet Cumhurbaşkanımız ve Milletimiz karşı koymasaydı bu Ülke şu anda en az 3 parçaya bölünmüş bizler bırakın burada yorum yapmayı, ya ölmüş ya da kimbilir ne halde olacaktık. Tüm bu olaylardan öncede aynı şeyler söyleniyordu.. Ne DARBESİ?! NOKTA.

3
1
yanıtYanıtla
NormalVatandaş:

Muhalefet Cemaat devlete sızıyor dediğinde ''Cemaat devlete sızmış buna kargalar bile güler'' diyen akp''li bakanlar vardı. şimdi çıkmış hala utanmadan, arlanmadan, yüzleri kızarmadan konuşuyorlar. akp bu ülkenin tarihine sürülmüş kara bir lekedir.

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title