Haberler

Son Dakika: Almanya'da karnaval yürüyüşüne araçla düzenlenen saldırıda 30 kişi yaralandı

Güncelleme:

Son dakika: Almanya'nın Kassel kentindeki karnaval yürüyüşüne araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 30 kişi yaralandı. Sürücünün ise gözaltına alındığı açıklandı.

Almanya'da geçen hafta nargile kafeye düzenlenen terör saldırı sonrası bu kez Kassel kentindeki karnaval festivaline saldırı düzenlendi. Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Kassel kentine 30 km uzaktaki Waldeck-Frankenberg kasabasında düzenlenen karnavalda, bir araç karnaval konvoyuna dalarak 30 kişinin yaralanmasına neden oldu.

30 KİŞİ YARALANDI

Olayın ardından Hessen eyaletindeki diğer karnavalların iptal edildiği duyuruldu. Alman medyası 30 yaralı olduğunu belirtirken, yaralıların arasında çocukların da olduğu bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve helikopter sevk edildi.

ARAÇ DURMASINA RAĞMEN SÜRÜCÜ GAZ VERMEYE DEVAM ETTİ

Kassel polisi, araç sürücüsünü gözaltına aldıklarını açıklarken, olayın görgü şahitleri ise aracın durmasına rağmen gaz vermeye devam ettiğini söyledi. Rosenmontag karnavalı olarak düzenlenen eğlence 1823 yılında Köln'de gerçekleştirildi. O tarihten bu yana Rosenmontag Karnavalı'nda halk, değişik kostümlerle sokaklara çıkarak eğlence düzenliyor.

ÖNCEKİ SALDIRIDA 10 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Hanau kentinde 19 Şubat gecesi iki kafeye silahla düzenlenen ırkçı terör saldırısında aralarında 5 Türk'ün de bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Son Dakika: Almanya'da bir karnaval yürüyüşüne araçla saldırı düzenlendi

Son Dakika: Almanya'da bir karnaval yürüyüşüne araçla saldırı düzenlendi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Almanya Kassel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title