Haberler

AKP, sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili yasal düzenleme hazırlığı yapıyor

Güncelleme:

AKP'nin sokak hayvanlarının 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde 'uyutularak' öldürülmesine ilişkin yasal düzenleme tartışma yaratıyor. AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, saldırgan sokak hayvanlarının mağdurlarının olduğunu belirterek, bu konuda adım atacaklarını ve muhalefet desteği alacaklarını söyledi. Kanun teklifi önümüzdeki hafta muhalefet partilerine sunulacak ve Meclis kapanmadan teklifin gelmesi bekleniyor.

(ANKARA) - AKP'nin sokak hayvanlarının 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde "uyutularak" yani enjeksiyonla öldürülmesine ilişkin yasal düzenleme hazırlığı Meclis'e gelmeden tartışma yarattı. AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, uyutma modelinin tartışıldığını belirterek, "Saldırgan sokak hayvanlarının binlerce mağduru var. Bu konuda mutlaka adım atacağız. Bakanlıklar çok detaylı bir çalışma yürütüyor. Muhalefet desteği alınacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokak hayvanlarına ilişkin yeni bir düzenleme talimatının ardından,  gelebelicek kanun teklifi kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Kanun teklifinin meclisteki sürecini AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu yürütecek.

Yenişehirlioğlu, TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbette, çalışmaların önümüzdeki günlerde de süreceğini belirterek, önümüzdeki hafta muhalefet partilerini ziyaret edeceğini söyledi.

Henüz İngiltere modelinin kesinleşmediğini ifade eden Yenişehirlioğlu, böyle bir modelin henüz uygulanıp uygulanamayacağının tartışılacağını söyledi. Yenişehirlioğlu, kanun teklifine ilişkin başka ülkelerdeki modellere de baktıklarını,  bu ülkeler arasında İngiltere, Hollanda ve Hindistan gibi ülkeler olduğunu, bu ülkelerdeki modellerin ele alındığını ifade etti.

"Meclis kapanmadan teklifin gelmesini bekliyoruz"

Bahadir Yenişehirlioğlu, "Saldırgan sokak hayvanlarının binlerce mağduru var. Siyaset, halkın taleplerini karşılamakla yükümlü. Bu konuda mutlaka adım atacağız. Bakanlıklar çok detaylı bir çalışma yürütüyor. Dört bakanlık var. Tarım, içişleri, sağlık ve çevre şehircilik iklim değişikliği bakanlıkları bu konuda çalışmalar yürütüyor. Muhalefet desteği alınacak. 10-15 gün içinde çalışmaların sona ermesini bekliyoruz. Bu çalışmalar veri haline gelecek ve raporlaştırılarak sonra komisyona, sonrasında da Genel Kurul'a gelecek. Meclis kapanmadan da teklifin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bahadır Yenişehirlioğlu Hayvan Hakları Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title