Haberler

'Siz Yeter Ki Kurs Açılmasını İsteyin'

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde Behçet Necatigil İlkokulu'nda açılan kurslara katılanlara sertifika verildi.

Okulun bahçesinde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Hasan Erkal, Belediye Başkan Yardımcısı M.Saim Sayan, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, mahalle sakinleri ve kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Lütfi Yalçın, okulun genel durumuyla ilgili bilgiler verdi. Kursiyerler adına Sevim Çuhadar, kurs öreticileri adına da Kur'an Kursu öğreticisi Emine Topal konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, bakanlığın son dönemlerde yapmış olduğu en güzel hizmetlerden birisinin Okullar Hayat Olsun Projesi'nin uygulamaya konulması olduğunu söyledi.

Böylesi bir projenin ne kadar gerekli olduğunun burada bir kez daha görüldüğünü ifade eden Aksoy, "Bu okulumuzun 105 velisi var. Düşünün bunlardan 90'ı kursa katılmış. Yani velinin yüzde 99'u kursa katılmış. Bu ne kadar sevindirici bir olay. Beklide Türkiye'de bu oranda kursa katılımın olduğu tek yer burası. Ben emeği geçenleri yürekten kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Kastamonu'nun 360 bin nüfusunun bulunduğunu, bunlardan 60 binin öğrenci, yaklaşık 100 bininin de çocuk ve yaşlılar dolduğunu ifade eden Bekir Aksoy, geride kalan 200 bin kişiyi değişik vesilelerle ve kurslarla okullara çekmek istediklerini vurguladı. İl genelinde bulunan 2737 dersliğin tamamının velilerin emrinde olduğunu da belirten Aksoy, "Siz yeter ki kurs açılmasını isteyin. Biz bir şekilde onu hallederiz. Gerekirse genel müdürlüklerimizle görüşürüz. Böylece okullarımızın atıl kalan zamanları da eğitime kazandırılmış olur" diye konuştu.

Behçet Necatigil İlkokulu'nda açılan 12 ayrı kursa katılan kursiyerlere sertifikaları Vali Yardımcısı Hasan Erkal, Belediye Başkan Yardımcısı M.Saim Sayan, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve diğer ilgiler tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lütfi Yalçın Emine Topal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title