Haberler

SİVİLAY Kente Katkı Ödülleri Açıklandı

Güncelleme:

Bursa Sivil Toplum Derneği'nin geleneksel hale gelen 2012 yılı "Sivilay Kente Katkı Ödülleri" açıklandı.

Seçici kurulun titiz değerlendirmeleri sonucunda Bursa'ya sosyal, kültürel ve ekonomik alanda katkı koyan toplamda 12 kişi ve kurumlara ödül verilmesine karar verildi.

Sivilay Başkanı Okan Aras tarafından yapılan yazılı açıklamada, SİVİLAY'ın ortak paydasının Bursa olduğuna dikkat çekerek, Bursa'ya sosyal, kültürel ve ekonomik alanda hizmet veren, bu felsefe ve kentlilik bilincinin gelişmesinde emeği geçen gerçek ve tüzel kişilerin ödüllendirdikleri belirtildi.

Kent bilinci oluşturup daha yaşanabilir, sağlıklı kentlerin inşasına rehber olmaya çalıştıklarına dikkat çeken SİVİLAY Başkanı Okan Aras, "Sivilay olarak yol haritamızı; kent dinamiklerine öncülük etmek, sorun tespiti ve çözüm/iyileştirme çalışmalarında bulunmak, konusunda uzman isimler ile nitelikli, ölçülebilir analizler yapmak ve anlaşılır biçimde kamuoyu ile paylaşmak olarak belirledik. Bu kapsamda 2012 Yılı Kente Katkı Ödülleri'ni belirlerken, seçici kurulun titiz değerlendirmeleri sonucunda Bursa'ya katkı koyan toplamda 12 kişi ve kurumlara ödül verilmesine karar verildi" dedi.

Ödüller, 23 Mart 2013 Cumartesi günü saat 12:00'da Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Ödül alan kişi ve kurumlar gerekçeleri ile şöyle;

AFİF ANTEL

Kolay değil baba yadigarı değerleri, armağan edebilmek… Babası İhsan Celal Antel'in koleksiyonunu Bursa Kent Müzesi'ne bağışladı. Bursa'nın önemli bir tarihine ışık tutan görsel hafızasını paylaştığı için…

BAŞKÖY SAKİNLERİ

Köyden geldi ses… Haklıydılar üstelik. Ve yasalar önünde de kazandılar mücadeleyi. İçme suyunun kirlenmesi ve taş ocağı çalışmalarının durdurulmaması sonucu gösterdikleri dayanışma, örnek oldu Türkiye'ye.

MUHARREM OR

Yıllardır geriden takip ettiğimiz, olimpiyat oyunlarının atletizm branşında, Londra'da bu kez makus talih yenildi. İlk kez altın ve gümüş madalya kazanan Türkiye Ulusal Atletizm Takımı'nın baş antrenörü olarak göğsümüzü kabarttı.

BURSASPOR 16 YAŞ TAKIMI

'Altyapıya önem veriyoruz' ifadesi dillere pelesenktir. Futbol dünyasının tipik, vazgeçilmez açıklamasıdır üstelik. Ama, onlar; Avrupa Şampiyonu oldu ve Çin'deki Dünya Şampiyonası'na katılarak, kentimize gurur yaşattılar.

DİNÇER CENGİZ

Nilüfer Engelliler İş Okulu öğrencileri ile farklı spor branşlarında Türkiye şampiyonluklarını Bursa'ya getiren bir öğretmen. Özellikle basketbolda, Nilüfer İş Okulu son on yıldır Türkiye Şampiyonu. Tesadüf değil, çalışmanın ve azmin sonucu…

ŞİNASİ ÇELİKKOL

Geleneksel ne varsa yok oluyor. Dijital çağda, alışkanlıklar da değişti, değişmeye devam ediyor. Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, sadece belli zamanlarda yer alsa da, biraz da onun sayesinde devam ediyor.

BURSA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük ve kapsamlı Bursa araştırmalarını, kentimize kazandırdılar. Son beş yıl içinde, 100'den fazla kitap ve eser halkımızın beğenisine sunuldu. Üstelik ücretsiz…

U.Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTENESİ

Kaliteli ve Güvenli Sağlık Hizmeti sunma anlamında, Dünya'nın en saygın kalite kurumu olan Joint Commission İnternational (JCI) tarafından akredite edildi. Ülkemizde bu belgeye sahip iki kamu üniversitesi var : Uludağ ve Hacettepe Üniversitesi

CUMHUR AYGÜN

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74.yılı nedeniyle, İzmir'de hiç prova yapılmadan, 2 bin 400 yurttaş ile devasa bir portreyi gökyüzünden belgeledi. Çektiği fotoğraf ile dünyada bir ilke imza attı.

U.Ü. TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ

'Aynı gökyüzüne bakıyoruz' diyerek, 6 ay boyunca 30 üniversiteli genç, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çalıştı…Tutuklu çocuk ve gençlerin kendilerini tanımalarına, ifade etmelerine ve toplumsal yaşama uyumları için projeler geliştirdiler.

MUSTAFA BOZBEY

Sivil toplum örgütlenmesinin önemini bilen demokrasi aşıklarından biri… Türkiye'nin ilk ve tek Dernekler Yerleşkesi'ni Bursa'ya kazandırırken , 200'den fazla sivil toplum örgütüne kucak açtı.

ERDEM SAKER

Kentimizin efsane belediye başkanlarından birisi… Bursa için üretmeye devam ediyor. Bilgi birikimlerini kentimizden yana koyarken, gazete yazıları ile dikkat çekip, sivil toplum örgütlerinde etkin çalışmalara hala önderlik ediyor…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Okan Aras Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title