Haberler

Sivas'ta Nisan Soğuğu Tarımsal Üretimi Vurdu

Sivas'ta, hava sıcaklıklarının düşmesiyle oluşan don nedeniyle hububat tarlaları ve meyve bahçeleri zarar gördü.

Sivas'ta, hava sıcaklıklarının düşmesiyle oluşan don nedeniyle hububat tarlaları ve meyve bahçeleri zarar gördü.

Sivas Ziraat Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, ekili bazı hububat tarları ve meyve bahçeleri, kentte gece saatlerinde hava sıcaklığının bazı bölgelerde sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesinden olumsuz etkilendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan ile Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, dondan zarar gören bölgelerde inceleme yaptı.

Aslan, geçen hafta vatandaşları don tehdidine karışı uyardıklarını belirterek "Perşembe gecesi don tehdidi vardı. Uyarılarımızı yaptık. O gece hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düştü. Bu nedenle hububat arazilerinde, meyve bahçelerinde soğuk zararı oluştu. Dün itibariyle ekiplerimiz, köylerde ihbar gelen yerlerde hasar tespit çalışmalarına başladı." dedi.

Çalışmaların zarar görülen köylerde de devam edeceğini aktaran Aslan, "Hububat tarlalarında soğuk zararını yapraklarda çok net görebiliyoruz. Bu dönemde önemli olan kök boğazında herhangi bir sıkıntı olmaması. Kök boğazına kadar donmanın inmediğini gördük. Yağışlarla beraber bu hububatın kendini toparlayacağını söyleyebiliriz." diye konuştu.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Çetindağ ise dondan dolayı en çok hububat tarlalarının zarar gördüğünü, muhtarların dilekçe vermesi durumunda hasar tespit kontrolü yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Aslan Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title