Haberler

Sivas'ta 'Berkin Elvan' Eylemi

Güncelleme:

Sivas'ta Devrimci Gençlik grubu üyeleri, Gezi eylemleri sırasında başından yaralanan ve yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı, anarak katillerinin cezalandırılmasını istedi.

Sivas'ta Devrimci Gençlik grubu üyeleri, Gezi eylemleri sırasında başından yaralanan ve 269 gün boyunca komada kaldıktan sonra geçen yıl 11 Mart'ta yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı, ölüm yıl dönümünde anarak katillerinin cezalandırılmasını istedi.

Kent Meydanı'nda toplanan 18 kişilik grup, 'Berkin Elvan ve Uğur Kaymaz'ın katilleri cezalandırılsın, adalet istiyoruz' yazılı pankart açarak 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganları attı. Basın açıklaması nedeniyle yaklaşık 50 polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Grup adına açıklama yapan Aydın Özkök, "Berkin Elvan'ın katilleri bilinmesine rağmen yargılanmıyor. Keyfi şekilde yargılamanın önünü kesip katilleri aklamaya çalışıyorlar. Katledilen çocuklarımız için adelet istiyoruz. Ekmek kadar, su kadar gereklidir adalet. Mahkemeler sadece hırsızları, rüşvetçileri aklamak için çalışıyor. Mahkemeler sokak ortasında insanları öldürmek, katletmek ve bu katilleri aklamak için kullanılıyor. Katledinler değil, katiller yargılansın. Zenginler, sömürenler için değil halk için adalet istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berkin Elvan Uğur Kaymaz Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Ferhat:

Bu Vatan hainleri Sivas''lı deği

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu vatan hainleri Sivas''lı değil

0
0
yanıtYanıtla
ısmail bsrMobil-ANDROID:

helal durmak yok yola devam muhalefet cemkirir kervan yürür

0
0
yanıtYanıtla
ısmail bsrMobil-ANDROID:

sivaslı olmanızdan utandım uşaklık yapacak başka olay bulamadinizmi elalem marsa insanlı uçuş başlatıyor sizin ugrastiginiz dandik ideolojiye bak alooooo memleket için üretin bi yaralı parmaga merhem olun zannediyosunuzki biz burada eylem yaparsak dünya düzelecek kendinizden başka kim duyar sizi duysa ne olacak kimin umurundasiniz bırakın artık bu bayatlamis eylem ayaklarini

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title