Haberler

Sivas - Gelinliğiyle Toprağa Verildi

İstanbul'da Menkul Kıymetler Şirketindeki Saldırıda Öldürülen Genç Kız Sıvas'ta Toprağa Verıldı

İSTANBUL'DA MENKUL KIYMETLER ŞİRKETİNDEKİ SALDIRIDA ÖLDÜRÜLEN GENÇ KIZ SIVAS'TA TOPRAĞA VERILDI

İSTANBUL Bakırköy'de çalıştığı menkul kıymetler şirketine emekli bir polis tarafından düzenlenen silahlı saldırıda ölen 2 kişiden biri olan 29 yaşındaki Sabire Yaman, memleketi Sivas'ın İmranlı İlçesi'nde toprağa verildi. Tabutunun içine konulan gelinlikle ilçeye getirilen genç kız gözyaşlarıyla uğurlandı.

Bakırköy'de bir iş merkezinde faaliyet gösteren menkul kıymetler şirketinde 3 gün önce meydana gelen olayda borsada para kaybettiği iddiası ile binayı basıp silahla ateş açan emekli polis memuru Vedat Gemalmaz'ın tabancasından çıkan kurşunlarla Şube Müdürü Erol Postacı ve Müdür Yardımcısı Sabire Yaman hayatını kaybetmişti. İstanbul'da otopsi işlemleri tamamlanan Sabire Yaman'ın cenazesi dün karayolu ile memleketi Sivas'ın İmranlı İlçesi'ne getirildi. İlçeye bağlı Kılıç Köyü'ne getirilen genç kızın tabutunun içerisine beyaz gelinliğin de konulduğu görüldü. 8 çocuklu Yaman ailesinin 4'üncüsü olan ve Rıza isimli ikiz kardeşi bulunan Sabire Yaman'ın cenazesine babası Ali Doğan, kardeşleri ve yakınları ile köylüler katıldı. Cenaze için köy meydanında tören düzenlendi. Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninde genç kızın yakınları zaman zaman baygınlık geçirdi. Genç kızın cenazesi daha sonra omuzlara alınarak köy dışındaki mezarlığa götürüldü. Burada dualar eşliğinde toprağa verilen genç kızın, tabutunun içinde birlikte getirilen gelinliği de mezarına konuldu. 25 yaşındaki kardeşi Volkan Yaman, "Bir iki saat öncesinde görüşmüştük. Yeğenimin doğum günü vardı. Beraber hediye alacaktık Bir iki saat sonra işyerine geleceğimi söyledim. Oraya gittiğimde polis ekipleri olay yerini çevirmişlerdi. Bizi hastaneye yönlendirdiler. Sadece Erol beyin öldüğünü duyunca ablam yaşıyor diye rahatlamıştım. Tekrar olay yerine gittiğimizde kardeşi olduğunu öğrenince yukarı çıkmama izin verdiler. Orada yerde yatıyordu. Yüzünü göstermediler, başın sağolsun dediler." diye konuştu. Ailesinin kendi arasında 'Sevgi' ismiyle hitap ettiği Sabire Yaman'ın dizi ve sinema oyuncusu olmayı hayal ettiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title