Haberler

Şişecam İşçilerinin Grevi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: "Bu grev haklı ve meşrudur"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Şişecam Topluluğuna bağlı Trakya Yenişehir Cam Sanayi A.Ş ve Anadolu Cam Yenişehir Sanayi A.Ş Yenişehir fabrikalarında çalışan, Kristal-İş Sendikasına üye işçilerin grevine destek verdi.

Fabrikaların önünde "Grev Gözcüsü" gömleği giyen Akkaya, işçilerle halay çekti, sohbet etti. Akkaya, her zaman işçilerin yanında olduklarını ifade ederek, Kristal-İş Sendikasının çok deneyimli bir sendika olduğunu ve birçok ilke imza attığını söyledi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin başından sonuna her aşamayı bildiğini ifade eden Akkaya, şöyle konuştu:

"Bu grev haklı ve meşrudur. Dünyada önde gelen bir kuruluştur Şişecam. Bir marka değeri vardır. Ama bu marka değerde, işçinin alın teri, emeği vardır. Bunu kimse yok sayamaz, yapmamalı. İşçilerimiz bin 500 derece sıcağın karşısında çalışıyor. Buna karşı aldıkları ücretler çok düşük. Sendikanız da sizin alnınızın terinin karşılığını almak için elinden geleni yaptı ve son çare olarak grev kararı aldı. Burada iş size düşüyor. Birlik ve bütünlük içinde olursanız istediğiniz sonucu alırsınız."

Şişecam'ın bir aile şirketi olmadığını dile getiren Akkaya, "Hiç kimse Şişecam'ı babasının çiftliği gibi yönetme düşüncesinde olamaz. İnşallah iş veren bu işi daha fazla uzatmaz ve mübarek ramazan ayı gelmeden bu grev işçinin istediği gibi biter. Biz her zaman sizin yanınızdayız" ifadelerini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Yakup Akkaya Anadolu Cam Yenişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title