Haberler

"Şimdi Dedelerimizi Anlama Zamanı"

Güncelleme:

Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği tarafından, Çanakkale Destanı'nın 98. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen programda Çanakkale ruhu sahneye taşındı.

Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği tarafından, Çanakkale Destanı'nın 98. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen programda Çanakkale ruhu sahneye taşındı.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde Fethi Çağıl'ın sunuculuğunu yaptığı program dünya ikincisi ve Türkiye birincisi Hafız Mehmet Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği Başkanı İdris Topçuoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Topçuoğlu, 98 yıldır yapılan tüm etkinliklerde, şanlı ecdadımızın vatanları uğrunda nasıl şehit olduklarını dinledikten sonra onlardan etkilendiklerini belirterek, "Onlar için dualar ettik. Belki bir saat, belki bir gün veya bir hafta boyunca çevremizdekilere anlattık onları. Ama sonra ne oldu? Her şeyi unutturan zaman onları da unutturdu bize. Böyle mi olmalı? Çanakkale'de yaşananlar bizlerin zihninde sadece bir hatıra, yürek burkan bir olaylar zinciri olarak mı iz bırakmalı? Gelin birlikte düşünelim. Birlikte sorgulayalım kendimizi." diyerek yeni neslin ecdatlarından uzak bir hayat yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Topçuoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Dedelerimizin canla, başla, silahla, topla yaptıkları mücadeleden daha büyük bir mücadele bizleri bekliyor. Bu da teknoloji ve ilimle yapacağımız mücadeledir.

Şimdi dedelerimizi anlama zamanı. Gelin bundan sonraki günlerde de onların mesajlarını almaya ve anlamaya çalışalım. Onların can verdiği yerleri gezmekle kalmayalım. Onların can verdikleri yerlerde biz yeniden dirilelim."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın 'Çanakkale Marşı', 'Çanakkale Zaferi' gibi eserleri icra etmesi de programa renk kattı.

Çanakkale'de çekimleri yapılan "Çanakkale'de Dirilenler" isimli kısa film gösterisi de izleyicilerin beğenisine sunuldu. Ufuk Prodüksiyon tarafından çekimleri yapılan filmin yönetmenliği Mehmet Nişancı, proje tasarım ve senaristliğini ise Hüseyin Kuyulu ve Hasan Eray Ala yaptı. Başrollerde ise Samet Demir ve Mustafa Yersiz yer aldı.

Ayrıca Çağrı Emrah Yıldırım, Tuğrul Han Şen ve Caner Gökdemir tarafından verilen mini konser de Çanakkale türküleri ve ağıtları okundu.

Fatihan Orta Öğrenim Öğrenci Yurdu tiyatro ekibi tarafından sahnelenen ve senaryosu Muzaffer Alım'a ait olan "Uykuda Uyanmak" tiyatro oyununu da seyirciler ilgiyle izledi. Seyirciler oyuncuları ayakta alkışladı.

Programın kapanışını ise Aziz Mahmud Hüdayi Camii İmam Hatibi Hafız Mustafa Efe yaptı. Efe'nin seslendirdiği Çanakkale hikayeleri izleyicileri hüzünlendirirken Efe'nin yaptığı duaya yüzlerce davetlinin 'Amin' demesiyle program son buldu.

NASRETTİN GÜNEŞ - İSTANBUL

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Bilir Mustafa Efe Bağlarbaşı Türkiye Güncel Haberler

title