Haberler

Şile'de Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Şile'de kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.

Şile'de kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, dün Şile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Ayşe Sevim Aygün, telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin, ablası Zeynep Yavuz'dan evdeki altınları Şile Devlet Hastanesi bahçesine getirmesini istediğini anlattı.

Aygün, ablasının, polis olduklarına inandığı kişilerin yönlendirmesiyle evindeki 13 altın bilezik, 4 altın zincir, 2 altın küpe ve 4 altın yüzüğü hastane bahçesinde tanımadığı bir kişiye verdiğini söyledi.

Aynı telefon numarasından ablasının tekrar arandığını bildiren Aygün, arayan kişinin ablasından bankaya giderek çekebildiği kadar kredi çekmesini istediğini, ablasının da bankaya gittiğini ifade etti.

Bunun üzerine banka şubesine giden Şile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, banka müdürüyle görüşerek Yavuz'un kredi işleminin onaylanmasını ancak kadına para yerine paketlenmiş gazete kupürü verilmesini istedi.

Tekrar Şile Devlet Hastanesi bahçesine giden Yavuz bankadan aldığı paketi şüphelilere verirken, takipte olan ekipler Mehmet Y. ve Ahmet Y'yi gözaltına aldı.

Şüpheliler, Şile Polis Merkezi'ne götürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Sevim Şile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title