Haberler

Siirt Şirvan'daki Heyelan Faciasında 1 Işçinin Daha Cesedi Çıkarıldı

Şirvan'daki heyelan faciasında 1 işçinin daha cesedi çıkarıldıSİİRT'in Şirvan İlçesi'ndeki bakır madeninde yaşanan göçük altında kalan işçileri arama çalışmaları, 7'inci gününde, uzman köpekler eşliğinde devam ediyor.

Şirvan'daki heyelan faciasında 1 işçinin daha cesedi çıkarıldı

SİİRT'in Şirvan İlçesi'ndeki bakır madeninde yaşanan göçük altında kalan işçileri arama çalışmaları, 7'inci gününde, uzman köpekler eşliğinde devam ediyor. Uzman köpeklerin yaptığı saha tarama çalışmalarında tespit edilen bir işçinin cansız bedenine daha ulaşıldı.

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bir bakır madeninde, 17 Kasım tarihinde yaşanan göçükte toprak altında 16 işçiden 8'inin cesedi çıkarılırken, 8 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları ise 24 saat aralıksız devam ediyor. AFAD koordinasyonunda yapılan çalışmalara bugün sabah erken saatlerinden itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Darie Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı ve AFAD uzmanları tarafından eğitilen ve 8 ayrı şehirden 15 uzman arama köpeği Şirvan'daki göçük alanına getirildi. Sabah saatlerinden itibaren başlatılan arama çalışmalarına, bugüne kadar bir çok başarılı çalışmalar yapan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Canlı ve İz ile Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Ateş ile Barbi isimli köpekler de bulunuyor. Bu köpeklerin yaptığı arama çalışmaları sırasında, bir noktaya yoğunlaşması üzerine kazı ekiplerinin kısa süren müdahalesi ile işçilerden ekskavatör operatörü Mehmet Kasım Tari'nin cansız bedeni de toprak altından çıkarıldı. Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Kasım Tari'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi'ne götürülürken, toprak altında kalan işçileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Mehmet Kasım Şirvan Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title