Haberler

Şiddetten Kaçan Kadınlar Tiyatro Sahnesinde Buluştu

Kadıköy Belediyesi Kadın Konukevi'nde Kalan 12 Kadın, Yaşadıkları Şiddeti, Acıyı Tiyatro Sahnesinde Canlandırdı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Kapsamında Tiyatro Sanatçısı Hayal Atan'ın Yazıp Yönettiği "Kadın İnsanoğlunun Anasıdır" Adlı Oyunla İlk Kez Sahneye Çıktı.

Kadıköy Belediyesi Kadın Konukevi'nde kalan 12 kadın, yaşadıkları şiddeti, acıyı tiyatro sahnesinde canlandırdı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında tiyatro sanatçısı Hayal Atan'ın yazıp yönettiği "Kadın İnsanoğlunun Anasıdır" adlı oyunla ilk kez sahneye çıktı. Yıllarca duygu ve düşüncelerini, gördükleri şiddeti kendi içlerinde yaşayan ve herkesten saklayan kadınlar ilk kez kendilerini oynayarak kimi zaman komik kimi zaman dramatik öykülerle hayatlarının bir dönemini seyircilerle paylaştılar. Kadınların oyunundan sonra Ali Erdoğan'ın "Utanç Yolu" adındaki töre cinayetlerini anlatan belgeseli ücretsiz olarak sergilendi. Şiddetten kaçarak tiyatro sahnesinde buluşan kadınlar, toplumda değerlerinin anlaşılamadığını söyledi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise, Türk toplumunda kadının yerinin söze gelince baş taçlarımız olarak değerlendirildiğini ama uygulamalarda kadının adının olmadığını ifade etti. Ücretsiz olarak gösterimi yapılacak oyunun ilk gösterimi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Oyun daha sora Kuşadası'na turneye çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title