Haberler

Sezgin Baran Korkmaz, Uğur Dündar'a dava açtı

Güncelleme:

Avusturya'da "kara para aklama ve dolandırıcılık" iddiaları ile tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz, gazeteci Uğur Dündar'a tazminat davası açtı.

Gazeteci Uğur Dündar, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla kırmızı bültenle aranırken Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisine dava açtığını duyurdu.

Uğur Dündar, attığı tweette, "Şeffaf, kara parayla hiç işi olmayan, şirketlere asla çökmeyen, dürüstlük timsali, fazilet simgesi, saygın, Avusturya'da kumpasla tutuklanan büyük yatırımcı Sezgin Baran Korkmaz (SBK) aleyhime tazminat davası açmış. Halkımıza duyurulur." ifadelerini kullandı.

Sezgin Baran Korkmaz, Uğur Dündar'a dava açtı

NE OLMUŞTU?

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de ve Türkiye'de başlatılan kara para aklama ve dolandırıcılık soruşturması kapsamında 20 Haziran'da Avusturya'da tutuklandı. Avusturya'da üç kez mahkemeye çıkan Korkmaz'ın avukatlarının yaptığı ev hapsi ve tahliye başvuruları ise reddedildi. Gerekçe olarak da kaçma şüphesi gösterildi.

İşte bu tahliye başvuruları olumsuz sonuçlanınca da Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatları bu kez müvekkillerinin ABD'de değil Türkiye'de yargılanmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi de geri çevirdi. Bugün itibariyle Sezgin Baran Korkmaz, 140 gündür cezaevinde bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sezgin Baran Korkmaz Uğur Dündar Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title