Haberler

'Serra' ve 'Bahar Korçan' Berlin Fashion Week'te

Güncelleme:

Bahar Korçan'la işbirliği kapsamında gerçekleştirdiği 'Sanat ve Seramik' projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Serra ve Bahar Korçan işbirliğiyle hayat bulan ve seramiklere yansıyan yeni Umut Serisi koleksiyonu, 4 Temmuz 2012 tarihinde Berlin Fashion Week kapsamında, Bahar Korçan ve Ümit Ünal ortak sergisi ile Berlin Chamaleon Tiyatrosun'da gerçekleştirilen bir performansla sanat severlere ulaştı.

Türkiye seramik sektörünün önde gelen şirketi Seranit Yapı Grubu'nun yeni markası Serra için ünlü modacı Bahar Korçan'la işbirliği kapsamında gerçekleştirdiği 'Sanat ve Seramik' projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Seramik sektörüne yeni bir yorum getirmesi beklenen çalışma kapsamında; ünlü moda tasarımcısı Bahar Korçan, 'Benim Masalım' ve 'Umut' koleksiyonlarını bugüne kadar hiç uygulanmamış bir teknoloji ve özgün bir tasarım ile seramiklere yansıttı. Aynı koleksiyon, 4 Temmuz 2012 tarihinde Berlin Fashion Week kapsamında; Bahar Korçan ve Ümit Ünal ortak sergisi ile Berlin Chamaleon Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen bir performansla sanat severlere ulaştı.

Serra ve Bahar Korçan işbirliğine ilişkin görüşlerini aktaran Seranit Tasarım ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Ece Ceylan Baba; "Tasarım dünyasının iki yenilikçi markası olan 'Bahar Korçan' ve 'Serra' ile yeni bir koleksiyon hayata geçirdik. Mükemmellik, başarı ve özgünlük anlayışının doğurduğu Umut Serisi'nde tasarımın ve sanatın geleceğine dair önemli ipuçları bulmak mümkün. Bunu sadece yeni bir koleksiyon olarak değil, aynı zamanda tasarımda aşılması gereken yeni bir çıta olarak görüyoruz. Serra ve Bahar Korçan'ın sinerjisinden doğan bu çok özel çalışmayı, mükemmelliği arayanların beğenisine sunuyoruz" dedi.

Akrilik kullanarak büyük bir tablo yaratan Korçan, koleksiyonu oluşturma aşamasını şöyle anlatıyor: "Tablodaki dokulardan bazı bölümleri kullanarak bir seramik koleksiyonu oluşturdum. Bu koleksiyonda, 'umut' bir şiir, bir hikaye ile başladı ve her kelimeden üreyen kahramanlar ile can buldu.

Koleksiyonumda olan Umut, Ben, Sen, Bıçak gibi karekterler tablodan tasarımlarıma can verdi, seramik tasarımlarında gelişti. Heyecan dolu bu çalışmalarda oncelikli mekanlar banyo ve mutfak planlanarak yola çıksak da artık seramiği salonlarda da görmek çok mümkün. İşte bu koleksiyon evin her köşesine uyum sağlayan, yeni bir hikaye yaratan bir seri oldu." Oluşturulan Serra tasarımlarında düz renklerin yanı sıra çok uç canlı renkler de yer alıyor. Korçan, seramiklerde kullandığı canlı renkler için ise şu ifadeyi kullanıyor:

"Umutsuz yaşanmaz"

Modanın dışında seramikler üzerine de çalışan Bahar Korçan, kendi hayal dünyasını yansıtan bir tablodan hareketle hazırladığı koleksiyon; herkesin kendinden bir şey bulacağı ve yine herkesin evinde ve banyosunda kendi dünyasını oluşturacağı bir ortam hazırlıyor.

Serra'nın yeni koleksiyonu 'Bıçak', 'Doğuş', 'Sonsuz' ve 'Su' isimli ürünlerden oluşuyor. Her bir ürün, üç ayrı renk skalasıyla tüketiciye ulaşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seranit Granit Seramik San. ve Tic. A.Ş. Bahar Korçan Ümit Ünal Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title