Haberler

"Şerefsiz ve Alçakça Bir Saldırı"

CHP'li Muharrem İnce'den Çok Sert Tepki!

Bir gazetede yer alan ve telefon kaydının deşifresi olduğu belirtilen haberde adı geçen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, konuşmada geçen iddiaların tamamını, "yalan, iftira ve tertip" olarak nitelendirdi.

"Bu ahlaksız proje, CHP içerisinde çatışma tuzağıdır" diyen İnce, yargı önünde hesap soracağını bildirdi.

İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, İsmet İnönü'nün "Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur" sözüyle başladı. İnce, facebook ve internet dünyasının kendisini "cesur yürek" diye tanımladığını, konuşmaya devam edeceğini belirtti.

Muharrem İnce, "Türkiye'nin içinde bulunduğu kaos ortamında, ülkenin tek umudu ve direnç noktası CHP'ye karşı, hayasız, ahlaksız, şerefsiz ve alçakça bir saldırıyla karşı karşıya olduklarını" öne sürdü. Bunların ne ilk ne de son olacağını, bundan sonrasının da geleceğini ifade eden İnce, bir kale gibi dik durmaya devam edeceklerini söyledi.

"Böl, parçala, yönet, birbirine düşür, yok et senaryolarının senarist ve uygulayıcılarının, seçime yaklaşıldığı bu dönemde CHP'yi, kendi hayasız ve

ahlaksızca kurdukları tuzağa düşürebileceklerine inandıklarını" belirten İnce, şöyle devam etti:

"Bugün bir gazetede yer alan, güya şahsımı hedef alan ancak asıl CHP'yi hedef alan bir haberle karşı karşıyayız. CHP, bu ucuz ve düzeysiz senaryoları

tarihinde çok görmüş, defalarca yaşamıştır. Bu senaryoyu yazanları ve uygulayıcılarını hepimiz çok iyi biliriz. Kamuoyunun önünde, gazetede geçen haberde iddia sahibi, haber yapan, yorumlayan kim varsa yargı mercileri nezdinde iddialarını kanıtlamaya davet ediyorum. Bu ahlaksız iftiralarla ilgili açacağım davalarda, yargı önünde de bu iddialarını kanıtlama fırsatı vereceğim onlara. Bu ahlaksız proje, CHP içerisinde çatışma tuzağıdır. Bunların tamamı, yalan, iftira, tertiptir, söylenenler alçaklık, söyleyenler alçaktır. CHP, bu tuzaklara düşmeyecek kadar siyasal birikim sahibidir.

Zekeriya Öz'e sesleniyorum; sizin titrinizin önündeki C harfi, Cumhuriyet kelimesini ifade ediyorsa sizi Cumhuriyet'in savcısı gibi yürekli olmaya davet

ediyorum. Ama o C, başka bir şeyi simgeliyorsa onu bilemem. Öz, meni muhakeme zırhından arınsın, onun titrinin önündeki C harfinin Cumhuriyet'i ifade etmediğini kanıtlamaya hazırım. Hiçbir dokunulmazlık zırhına sığınmaksızın, üretilen senaryoların yalan ve iftira tertiplerini, halen bağımsız olabileceğine inanmak istediğim yüce yargı önünde hesabını soracağım."

-"SAVCI BUNU SIZDIRIYOR"-

İnce, bir bürokratın telefonunun dinlenmesi ve bürokratın bir iş adamına, "Senin enerji işini hallederim, şu genel müdür tanıdığım" demesi halinde, genel müdürün suçlu olup olmayacağını sordu.

İki kişi arasında telefon konuşması geçtiğini, olaya müdahil olmadığını, kendisinin konuşmadığını vurgulayan İnce, doğru ya da yanlış bir iddiada

bulunulduğunu söyledi. İnce, "Savcı bunu sızdırıyor. Ne demek istiyor burada? Diyor ki; AKP'nin derdi, CHP içerisinde sorun çıkarmak. Savcı da buna yardımcı oluyor. Böyle bir tezgah" diye konuştu.

İnce, sabah haberi okuduğunda konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aktardığını, Kılıçdaroğlu'nun da "Canını sıkmana gerek yok, bunlar kafaya takılacak şeyler değildir. Moralini bozma, çalışmaya devam et"

dediğini iletti. İnce, Parti Meclisi toplantısı öncesinde ise yanına gittiği Kılıçdaroğlu'nun, "Hala bununla mı meşgulsün? Yapacağın bir iş var, gazeteye, muhabirine, savcıya suç duyurusunda bulun, konuyu yargıya taşı. Ayrıntılarla ilgilenme" dediğini aktardı.

İDDİA NEYDİ?

Akşam Gazetesi'nin haberine göre Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın, Savcı Zekeriya Öz'e verdiği ifade tutanaklarına CHP'yle ilgili çok çarpıcı iddialar yansıdı.

26 Ocak 2011'de İklim Ayfer Kaleli ile Soner Yalçın arasındaki telefon görüşmesinde, CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin adı geçiyor. Kaleli'nin Muharrem İnce'nin gece kapısına içkili şekilde dayandığını iddia ettiği konuşma, tutanaklara şu şekilde yansıyor:

İ.A.K: 'Aslında başka bir şey var asıl daha önemli olan asıl daha çok güvendikleri. Başka bi milletvekili ve daha onlar için önemli olan bir vekil olan kişi başka bir işle ilgili çok gizli bir toplantılarını Kılıçdaroğlu'nun çok gizli bir toplantısını gece 23.00'te evime gelip verdi bana. Yani bu iki günlük bi mevzu onun bir şekilde durdurulması lazım çünkü daha beter rahatsızlık veriyor partiye. Şu an ve kimsenin ruhu duymadığı gibi adamı ellerinin üstünde tutuyorlar o yüzden yani böyle çok lide...'

S.Y: 'Milletvekili i dediğin mi'

İ.A.K: He, o da gecenin 10'unda geliyor içkili evime kadar. Kapımın önüne tabii o Kılıçdaroğlu'nun gizli bilgilerini vermeye kalkıyor bana, hepsi de yalan dolanmış ama adamların en güvendiği adam kuyularını kazıyor.

S.Y: 'Adı ne onun?'

İ.A.K: 'İnce. O bi de Yalovalı ben de Yalovalıyım. Ben anama babama zarar verir o yüzden hani o duymamalı benim bunu söylediğimi asıl oydu önemli olan, yani duyarsa bana zarar verir o da öyle bi manyak, neler neler... Gizli yaptıkları bi toplantıyı geldi, döktü bana. Yani haber değeri var mı, yok, varsa da yapmayız manyak mıyız yani şu an. CHP yi yıkacak bi haber yapacağız. Tam seçim zamanı yani, AKP'nin ekmeğine kaymak sürer gibi'

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title