Haberler

Şehit Annesinin Bağışlarıyla Yapılacak Okulun Temeli Atıldı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eşme Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesinin temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eşme Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temelini attı.

Eroğlu, Uşak programı kapsamında ilk olarak Eşme'de 24 derslikle Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi ve aynı bahçede inşa edilecek Uygulama Cami temel atma törenine katıldı.

Törende oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşını okul yaptırmak için bağışlayan şehit annesi Eşe Eğerci'ye plaket veren Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada "Böyle muhteşem bir olayla daha önce karşılaşmamıştım" dedi.

Şehit Annesi Eşe Eğerci'nin oğlunun şehitlik tazminatını ve maaşının bir kuruşuna dahi dokunmadan okul yapımına bağışladığını kaydeden Bakan Eroğlu, "Türkiye bu yüzden güçlü bir ülke. Çünkü böyle annelerimiz, böyle hayırsever insanlarımız var. Şehit annesi diyor ki, 'Ben oğlumu bu bayrak için, bu vatan toprakları için askere gönderdim' diyor. Böyle muhteşem bir tablo karşısında duygulanmamak elde değil. Şehit yakınlarına ne yapsak az. Şehitlerimizi ve şehit yakınlarını bir kez daha bu vesile ile anıyorum" dedi.

Daha sonra Eşme'de yapılan bir baraja Şehit Mustafa Eğerci ismini veren Bakan Eroğlu, yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak ve bir yıl içinde tamamlanması beklenen okulun temelini attı.

Şehit annesi Eşe Eğerci ise AA muhabirine yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu belirtirken, "Oğlum şehit olalı 16 yıl oldu. Acısı hiç dinmedi. Ancak bu okulda yetişecek çocuklarımız ülkemize hizmet edecek. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Şu an çok mutluyum" diye konuştu.

-temel atma töreni

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Eğerci Uşak Eşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title