Haberler

Savcılıktan Kader İle İlgili Açıklama

Güncelleme:

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervari'de küçük yaşta evlendirilen ve daha sonra ölü olarak bulunan Kader E. İle ilgili açıklama yaptı.

Gazetecilere yazılı açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bayar, Kamuoyuna Kader Ertem'in ölümüyle yansıyan olayla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu ifade etti.

Açıklamada, "12 Eylül 2013 tarihinde Pervari Devlet Hastanesinde Kader Ertem'in doğum yapması sonucu olayın Pervari İlçe Jandarma Komutanlığına ihbar edildi. Aynı gün olayın Pervari Cumhuriyet Savcılığına bildirilmesi ile Pervari Cumhuriyet Başsavcılığınca Kader Ertem'in cinsel yönden istismar edilmesi nedeniyle şüpheliler Musa Ertem, Mehmet Atak, Suna Ertem, Tahir Atak, Sabriye Sivil hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucunda Pervari Cumhuriyet Savcılığınca adı geçen şüpheliler hakkında kamu davası açılması için soruşturma evrakı Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca 23 Ocak 2014 tarihinde Siirt Ağır Ceza Mahkemesine Kader Ertem'in anne ve babası ile birlikte yaşadığı Mehmet Atak ve Mehmet Atak'ın anne ve babası haklarında "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçlarından cezalandırılmaları için kamu davası açılmıştır."dedi.

Kader E.'nin ölümü ile ilgili olarak Pervari Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kader E. ile Mehmet Atak arasında imam nikahı kıyılması ile ilgili olarak Van/Çatak Cumhuriyet Başsavcılığınca Kader E. ile Mehmet Atak'ın gayrı resmi birlikte yaşayıp yaşı küçük olduğu halde olayı adli makamlara bildirmeyen köy muhtarı hakkında Pervari Cumhuriyet Başsavcılığınca ayrı ayrı soruşturma yürütüldüğünü söyledi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Atak Pervari Siirt Kadın Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title