Haberler

Sanatçı, Yazar ve STK Temsilcilerinden 3 Partiye Koalisyon Çağrısı

Güncelleme:

Sosyal Demokrasi Vakfı'nın öncülüğünde toplanan bazı sanatçı, yazar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 3 partiye koalisyon çağrısı yaptı.

Aralarında yazar Ahmet Ümit, ressam Bedri Baykam, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu gibi isimlerin bulunduğu yazar, akademisyen ve bazı Sivil Toplu Kuruluşu temsilcileri, CHP, MHP ve HDP'ye koalisyon yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Taksim'deki bir otelde düzenlenen basın açıklamasında SODEV Başkanı Erdal Kızılelma, destekçilerin imzalarının bulunduğu çağrı metnini okudu.

"CHP, MHP VE HDP'YE SESLENİYORUZ..."

Çağrıda şu ifadelere yer verildi:

"Seçmen baskıcı, hak hukuk tanımaz ve yolsuzluklara bulaşmış olanları gönderme görevini 3 partiye verdi. Eğer bu sorumluluğun gereği yerine getirilmezse, yıkılmak bir yana AKP iktidarının zulmü artarak devam edecektir. Seçim sonrası AKP ve Tayyip Erdoğan, kendilerini kurtarma yolunun 3 partinin birlikte hareketini önlemekten geçtiğini görmüştür. Şimdi 3 partinin görevi, bu tuzaklara düşmeden AKP'yi iktidardan uzaklaştırmayı becermektir. Kısır parti çıkarları hesabıyla sorumluluklarını yerine getirmekten kaçan her siyasi parti, AKP iktidarına yardımcı olmuş durumuna düşecektir. CHP, MHP ve HDP'ye sesleniyoruz. Bütün Türkiye'nin kurtuluşu için size, AKP'yi suçlarıyla yalnız bırakma ve AKP'nin 13 yılda yarattığı tahribatı giderici bir onarım sürecinde birlikte hareket etme sorumluluğunuzu hatırlatmak istiyoruz"

"BU SEÇİM BİZİ TOPTAN TATMİN ETMEDİ AMA BİR UMUT IŞIĞI YAKTI"

Ressam Bedri Baykam da yaptığı konuşmada, "Bugün mesela biliyoruz ki yeni bir baskı yasası ya da yeni bir yobaz uygulama, atama bugün yapamayacaklar. Bunun değerini herkesin idrak etmesi lazım. Bu seçim bizi toptan tatmin etmedi ama bir umut ışığı yaktı. Şimdi bu 3 parti sözünü hatırlasın. CHP, MHP, HDP seçimden önce söylediği şekilde AKP'yle hiçbir işbirliği yapmasın. Her türlü yolsuzluğun üstüne gitsin. Yüce divan için de ne gerekiyorsa yapılsın. Bunu istiyoruz" dedi.

MHP'nin seçimin ardından bir çözümsüzlüğün partisi olarak kendini gösterdiğini dile getiren Baykam, bu durumun üzüntü verici olduğunu belirtti.

"ÖNCELİKLE AKP'NİN HUKUKUNU VE DEMOKRASİSİNİ DEĞİŞTİRMEK..."

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da, bu süreçten tek çıkış yolununu hukuk ve demokrasi olduğunu ifade ederek, "Ama baktığımızda 13 yılda hukuk ne hale gelmiştir, demokrasi ne hale gelmiştir. Sadece ve sadece çıkışın huku ve demokrasiyle olacağına göre, AKP'yle el ele, kol kola demek, AKP'nin hukukuyla yürümek, AKP'nin biçimlendirdiği demokrasi ortamının içinde devam etmek demektir. Öncelikle AKP'nin hukukunu ve yaratmış olduğu demokrasiyi değiştirmek için AKP'yi sistemin dışarısına atmak ve buradaki bütün siyasi partilerin birlikteliğiyle iktidar ortaklığı içerisinde yeni bir sürece adım atmak gerektiği düşüncesi içerisindeyim " dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Atilla Dorsay Bedri Baykam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (333)

AAAmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

AKP YE OY VERDİK ÜLKEYİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİ, MUHALEFETE VERDİK HESAP SORSUN DİYE, SORMAZSA ONLARIDA GÖMERİZ SANDIĞA, BİZ MİLLETİZ.....

35
38
yanıtYanıtla
HALEP:

CHP=MHP=HDP. . . . . BU 3 HAİN PARTİDEN BU ÜLKEYE HAYIR GELMEZZZZZZ

23
50
yanıtYanıtla
ZEHRA58mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

SADECE GULDUM GECTIM .D DOMUZLARA

47
21
yanıtYanıtla
bal-kes:

bu mumkun değil zıra gerceklesirse bır dahakı secıme akp yuzde 60 rahat alır cunku mhp ve hdp baraj altında kalır

60
2
yanıtYanıtla
SERKAN:

Evet oyunu AKP kızıp atmayan ben ve biz . . . . Şimdi yanlış oldunu anlayan da ben ve biz . . . Hatayı telafi edecekse gene biziz gün birlik zamanı eğer erken seçim olursa ben ve bizler Allah şahitki oyumuz AKP . . . . .

55
6
yanıtYanıtla
Sömürü:

Bu Chp zihniyetinin dedeleride Osmanlida Abdülhamide ayni oyunlari oynadilar ve Osmanliyi parçaladilar. Bu zihniyet Amerika , Israil ve Avrupa yandaslaridir.

55
5
yanıtYanıtla
Sömürü:

CHP , MHP , HDP koalisyonu kurulsun kasadaki paralarinan 1500. asgeri ücret, çift maas firsati degerlendirin. 1 yilsonrada emeklinin , kamu görevlilerin maaslarini IMF ye müracaat edin dolara size yüzde 65 faizle severek kredi verirler. Hadi durmayin vatan hainleri.

54
4
yanıtYanıtla
turk oglu turk:

Sadece 13 yılda batmış bir ekonomiyi şaha kaldıran, sağlıktan, eğitime, sanayiden, sosyal devletçiliğe kadar buraya yazsam sağlayacak kadar reformlar yapan, duble yollar, tüneller, hızlı trenler, metrolar, marmaray, her ile üniversiteler, hemen hemen her ile hava limanları yaptıran, milletin damarına takılmış IMF belasının borcunu ödeyip ülkemizden kovan. Ve bunları yaparken de paranın azalması gereken hazinemizdeki altın ve döviz miktarlarını artıran. . . Kanal İstanbul, 3. Köprü, Nükleer santral

51
5
yanıtYanıtla
garipmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Abi bunlar hangi ulkenin aydini taniyamadim kusura bakmayin

25
30
yanıtYanıtla
Nihal:

3 yanlıştan 1 doğru çıkmaz

19
30
yanıtYanıtla
Tüm 333 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title