Haberler

Şehit teğmenin adı köy okulundaki ana sınıfında yaşayacak

Güncelleme:

Şehit teğmenin adı köy okulundaki ana sınıfında yaşayacak Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan Pençe Kilit Operasyonu'nda 4 yıl önce PKK'lı teröristlerin bölgeye döşemiş olduğu el yapımı bombanın patlaması sonuncunda şehit olan Piyade Teğmen Raşit Aydın ismi,...

Şehit teğmenin adı köy okulundaki ana sınıfında yaşayacak

BİLECİK - Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan Pençe Kilit Operasyonu'nda 4 yıl önce PKK'lı teröristlerin bölgeye döşemiş olduğu el yapımı bombanın patlaması sonuncunda şehit olan Piyade Teğmen Raşit Aydın ismi, Osmaneli ilçesine bağlı Çerkeşli köyündeki ilkokulda tefrişatı yapılan ana sınıfına verildi. Ana sınıfının tefrişatı, şehidin arkadaşları ve jandarma personelinin destekleri ile gerçekleştirildi.

Çerkeşli köyünde ana sınıfının açılışı programı şehit Teğmen Raşit Aydın'ın öz geçmişli okunarak başladı. Anasınıfının açılışında konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl "Burada bir vefa hikayesi, vefa örneği yaşıyoruz. Şehidimiz vilayetimizde üniversite eğitimi almış sonra askerlik mesleğini icra etmiş ve icra ederken de şehit olmuşlar. Hazreti Peygamberimize de komşu olmuşlar. Burada bir vefa örneği görünüyor. Bu vefa örneğinin daha öncesi de yaşandı. İlimiz Ertuğrul Gazi Mahallesinde belediyemiz şehidimizin ismini yaşatmak için bir caddeye ismini vermiş, ama daha çok etkilendiğim bir husus oldu. Şehidimizin bir arkadaşı daha önce ilimizde bir mevlit, bir hayır yapmış arkadaşını unutamamış. Yani insanlar öğrenci olarak geldiği bir yerde bile bir vefanın geldiğini görebiliyor. Alçaklar bu evladımızı şehit ettiler. Ama bu alçaklar zannediyor ki bu milletin evlatlarını şehit ederek bu milletin biteceğini zannediyorlar. Bilmiyorlar ki bir Raşit ölürse ismiyle cismiyle binlerce Raşit yaşayacağını bilmiyorlar. Buradan net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki bu al bayrak dalgalanıyorsa, bugün rahat bir şekilde ezanlar okunabiliyorsa, bugün geceleri rahat bir şekilde geçeleri uyunabiliyorsa o şehitlerimizin, gazilerimizin o emanet ettikleri güzel ailelerin duaları ve kanları ile olduğunu biz bundan eminiz ve bundan sonrada böyle devam edecek. Şehidimizin ailesi bir evlat kaybetti ama binlerce evlat kazandılar, bizler bugünden sonra onların evlatlarıyız. Öyle güzel bir evlat, öyle kaliteli evlat yetiştirmişler kendileri vefat ettikten sonra bile halen bütün millet onlara hizmet etmeye devam ediyor. Ben özellikle bir vefa örneği hazırlayan başta şehidimizin ailesine, koordinatörlerimize Jandarma Komutanlığımıza ve bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şehidimizin ruhu şad olsun" dedi.

Düzenlenen açılış programına, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ferdi Erbakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehidin ailesi ve arkadaşları, Köy Muhtarı Mustafa Metin ve köy halkı katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Piyade Teğmen Hakurk Aydın Irak PKK Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
title