Haberler

PKK'yı Öven Sebahat Tuncel'in 8 Yıl Hapsi İsteniyor

Güncelleme:

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında, PKK'yı övdüğü gerekçesiyle, 4 ayrı iddianameden, toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eski HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in milletvekilliği sıfatı kalkınca başı belaya girdi. Tuncel hakkında "Suçu ve suçluyu övme" suçundan, 4 ayrı iddianameden, toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ALENEN ÖVDÜ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 4 ayrı iddianamede, Sebahat Tuncel'in 2008, 2009 ve 2010 yıllarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) etkinliklerinde sarf ettiği sözlerle, terör örgütü PKK'yı alenen övdüğü belirtildi.

Tuncel'in, Kadıköy, Kartal ve Pendik ilçelerinde düzenlenen BDP ve DTP etkinliklerindeki sözlerinin toplantı görüntülerine ve polis tutanaklarına yansıdığı belirtilen iddianamelerde, eski milletvekilinin PKK terör örgütünü överek suçu ve suçluyu övme eylemini gerçekleştirdiği ifade edildi.

TOPLAMDA 8 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Sebahat Tuncel hakkında, "Suçu ve suçluyu övme" suçundan 4 ayrı iddianameden toplamda 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemelerinde dava açıldı.

Tuncel'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MİLLETVEKİLİ SIFATI KALKINCA FEZLEKE SAVCILIĞA İADE EDİLDİ

Sebahat Tuncel hakkında, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında Anadolu Yakası'nın çeşitli ilçelerinde terör örgütü PKK'yı övücü konuşmalar yaptığı gerekçesiyle 4 ayrı soruşturma başlatılmıştı. Tuncel hakkında o tarihlerde başlatılan soruşturma ve soruşturmaya ilişkin deliller, 2011 yılında HDP İstanbul Milletvekili olması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne fezleke olarak gönderilmiş, Tuncel'in milletvekilliği sıfatı kalkınca, fezleke yeniden savcılığa iade edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Kadıköy Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (70)

can:

sadece 8 yil mi bu pislige

23
5
yanıtYanıtla
gewer Mobil-ANDROID:

helal olsun sana keşke her kürt senin gibi cesaretli ve asil olsa

4
24
yanıtYanıtla
ali:

ben kürdüm, sen ermenisin gevur

yanıt10
yanıt0
AHİSKA TÜRKÜ OSMAN DEDENİN TORUNU:

EY TÜRK MİLETİM SUNA BAKİN BUNUN NERESİ KÜRD BUNUN TİPİ BELLİ ERMENİ SOİLU BUNARİN HAKİNDA KAFALARİNA SİKMA KARARİ LAZİM ACİLL

24
1
yanıtYanıtla
SALİH:

KEŞKE BU KLAVYEDE YAZANLAR BİR KAMERA FALAN KARŞISINDA YAZSALARDA BU ERKEKLİKLERİNİ GÖRSEYDİM. BİR BELLİ OLSALARDA GIRTLAKLARINDAN TUTUM AYAGIMIN ALTINDA KAFASINI ALIP EZSEM!SONRA DA HADE DÖSTER ERKELİGİNİ DESEM?SIKALIM MIKALIM BÖYLE KLAVYEDE COK KOLAY DE Mİ?=

yanıt2
yanıt3
CHE:

AHİSKA TÜRKÜYMÜŞ CİNGENE DESENE OGLUM

yanıt3
yanıt1
cem:

hapis mapis vermeyin derhal asın bu ermeniyi

19
2
yanıtYanıtla
ismail arslan:

gorursunuz para cezasiyla kurtulur !!! bunlari asmak lagzim

18
3
yanıtYanıtla
CV2:

NE ÖVMESİ YA GEÇ AGA BU RESMEN ONLARIN VEKİLİ

19
0
yanıtYanıtla
Pöh:

Zaten kendisi pkklı kendi kendini övmesin mi

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title