Haberler

Reyhanlı'da 'Sevgi İzi' Projesi Hayata Geçirildi

Reyhanlı'da 'Sevgi izi' projesi hayata geçirildiHATAY'ın Reyhanlı İlçe Belediyesi'nin başlattığı 'Sevgi izi' projesiyle kaybolduklarında kolay bulunabilmeleri için otizm, down sendromlu, Alzheimer, ve zihinsel engelli hastaların kollarına kalıcı dövme ile numaralar yazıldı.

Reyhanlı'da 'Sevgi izi' projesi hayata geçirildi

HATAY'ın Reyhanlı İlçe Belediyesi'nin başlattığı 'Sevgi izi' projesiyle kaybolduklarında kolay bulunabilmeleri için otizm, down sendromlu, Alzheimer, ve zihinsel engelli hastaların kollarına kalıcı dövme ile numaralar yazıldı.

Hastaların kollarına dövme yapılması nedeniyle bir program düzenlendi. Programda konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, sevgi izi projesinden yararlanmak isteyenlere yaptığı çağrıdan olumlu sonuç aldıklarını, ilçede bulunan yaklaşık 1000 kişiye ulaştıklarını ve ilk etapta 67 kişi için ailelerin başvurduğunu söyledi. Kayıtların alınmasından sonra hasta vatandaşların kollarına dövme ile numara yazılmasına başlandığını belirten Şanverdi, şunları söyledi:

"Reyhanlılı kardeşlerimizin kaybolmasını önlemek amacıyla başlattığımız kampanyada dövme yapılması işlemi devam ediyor. Artık çocuklarımız kaybolmayacak. Reyhanlı'da kendi kendini anlatamayan bine yakın Alzheimer ve otizm, down sendromlu, zihinsel engelli hasta vatandaşlarımız var. Kaybolmalarını önlemek, kaybolmaları halinde de bulunmalarını kolaylaştırmak amacıyla bu çalışmaya girdik. Bundan sonra çocuklarımız kaybolmayacak. Kaybolmaları halinde ise kollarındaki numara sayesinde ailelerine ulaşmak kolay olacaktır.Böylece aileler perişan olmayacak ve sevdikleri ile yaşamaya devam edecektir."

Şanverdi, ilçedeki otizm, down sendromlu, Alzheimer, ve zihinsel engelli hastaların belediyedeki sistemde kayıtlı olduğunu ve hastaların kollarına yazılan numaraların da sistemdeki numaralar olduğunu belirterek, "Bulan kişiler polisi ya da belediyeyi aramaları durumunda kolundaki numaradan o kişinin kimlik ve yakınlarının bilgilerine ulaşılacak" diye konuştu.

Hasta olan çocuğu Cemre Özdemir'e dövme yaptıran Emine Özdemir ise uygulamayı desteklediğini söyledi. Tülay Ürkmez de kendini ifade edemeyen çocukların korunması adına başlatılan kampanyanın yararlı olacağını belirterek "Kaybolma riskine karşı başlatılan uygulamayı destekliyorum. Ben önce öğretmeninden öğrendim. Araştırdım ve faydalı olacağına inandığım için yaptırdım. Hasta olanların yakınlarını takip edebilmeleri için yaptırmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Şanverdi Emine Özdemir Reyhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title