Haberler

Reyhanlı Sınırında 2 Patlama

Güncelleme:

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınır kesiminde akşam saatlerinde peş peşe iki patlama oldu. Patlamalarda can kaybı yaşanmadı.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınır kesiminde akşam saatlerinde peş peşe iki patlama oldu. Patlamalara, Suriye tarafından atılan füze mi, yoksa havan mermilerinin mi neden olduğu araştırılıyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Reyhanlı İlçesi'nin Yeşilova Mahallesi yakınlarından ekili tarlaların bulunduğu bölgede saat 18.50 sıralarında peş peşe iki patlama duyuldu. Patlamanın, Suriye'den atılan füze ya da havan mermilerinin neden olduğu değerlendirilirken, bölgeye güvenlik görevlileri sevk edildi. Yapılan aramada patlamaya neden olan mermi ya da füzeye rastlanmazken, havanın iyice kararması nedeniyle güvenlik güçleri kırsal alandan ayrıldı.

Yetkililer bölgede arama çalışmalarına Sabah devam edileceğini söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA VAR

Hatay Valiliği, Reyhanlı'ya top mermisi düşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "26 Mart 2014 Çarşamba günü saat 18.30 sıralarında Reyhanlı ilçesi yerleşim alanı dışında bulunan boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir top mermisi düşmüştür. Top mermisinin düştüğü bölge sınıra kuş uçuşu 3 kilometre mesafededir. Herhangi bir can ve mal kaybına neden olmayan olayla ilgili olarak, hudut birliklerimiz tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

KAYMAKAM İNCELEME YAPTI

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınır kesiminde akşam saatlerinde peşpeşe 2 patlamanın meydana geldiği Yeşiloava Mahallesi'ne gelen Reyhanlı Kaymakam'ı Yusuf Güler bölgede inceleme yaparak vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar, Güler'e can güvenliklerinin olmadığını ve bunun sağlanmasını istediklerini söyledi. Kaymakam Güler ise, "Suriye tarafından geldi. Yaklaşık 20 kilometreden geldi. Hedefin Harim Kasabası olduğunu düşünüyorum . Dün de orada meydana gelen patlamada 5 kişi öldü . Beşaslan köyünden 3 ölü getirtildi. Sıkıntınızı biliyorum. Harim muhaliflerin elinde, uçak düşürme olayından sonra da Esad rejimi ciddi bir şey içine girdi. Biliyorsunuz karşı tarafta savaş var. Bizim bölgemize zarar gelmesini elbette istemeyiz. Düşüncelerinizi kendi hislerim olarak anlatacağım rapor halinde üst makamlarıma sunacağım. Psikolojik anlamda hisseleriniz rapor halinde sunacağım birer tedirgin olduğunuzu da biliyorum. Reyhanlıda 52 vatandaşımız öldü haklısınız. Yetkilerimi sonuna kadar kullanacağım" diye konuştu.

52 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ PATLAMA

Reyhanlı'da geçen yıl 11 Mayıs'ta bomba yüklü araçlarla düzenlenen iki ayrı saldırıda resmi rakamlara göre 52 kişi ölmüş, 146 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yusuf Güler Reyhanlı Suriye Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500

Yorumlar (31)

vatanvatanasktir@hotmail.com:

müslüman kanı döken akp nin politikası

64
64
yanıtYanıtla
anticemaatasd@asdasd.com:

chp mhp cemaat ortaklıgı budur

yanıt0
yanıt0
bingöllüzazasalihim12@hotmail.com:

gorun ıste chp bır terör eyleme daha imza attı yakında butun chplıler daga gıdecek dıyecemde o cesaret onlarda yok keşke az cesur olsalardı daga cıkabılseledı kahrolsun chpppppppppppppppppppppppppppp

17
66
yanıtYanıtla
TÜRKbaybarstanbey_0003@hotmail.com:

Ne kullanıyorsan ondan uzak dur yeğenim sen bak sonun hiç iyiye benzemiyor

yanıt0
yanıt0
Erdemer@hotmail.com:

Bingöllü zaza esas terörün başı sen ve elkaidendir..Zekan o kadar düşük ki sana cevap vermeye değmez..Niğde de o polisleri öldüren de senin adamların elkaide değil mi?Elkaide geri zekalı bir örgüttür.İsrail Müslümanların kökünü kuruttu..Nerdesiniz ey elkaide? Varmı yüreğiniz İsraile girmeye?Sizin hakkınızda ancak İsrail gelir ey yobaz kafa?

yanıt0
yanıt0
vecih günençwajgun@hotmail.com:

ALLAH korusun savaş çıkarsa sen ve senin ve arkadaşlarını hataya bekliyoruz büyükler önden

yanıt0
yanıt0
TÜRKkomandolar_alemi@hotmail.com:

yeter artık.. türkiye derha müdahale edip bo savaşa son vermeli esad ve uşakları gitmeli

20
53
yanıtYanıtla
anti safkardeşsel.baba@hotmail.com:

Nato bile korkudan müdahale edemeyecek bizmi edeceğiz el alemin kerizi bizmiyiz ? Mesele sadece Esad değil RUSYA ve ÇİN var işin içinde yani asıl mesele Suriye Rus toprağımı kalacak NATO toprağımı olacak meselesidir.

yanıt0
yanıt0
abcseyhunersu@mynet.com:

yanlış bilgi...reyhanlıda geçen yıl 52 kişi ölmedi tam tamına 148 kişi öldü ve medya yasağı getirilip ölü sayısı 52 ye indirildi...nereden mi biliyorum ..hataylıyım...ve o kadar vatandaşı ölmüşken birçok yaralı varken ülkede katliam yaşanırken RTE yurtdışı seyahatini iptal etmemişti..biz bunu unutmadık !

56
12
yanıtYanıtla
ABCseyhunersu@mynet.com:

HAKLISIN CAFER KARDEŞİM...177 CAN KAYBETTİK HATIRIMDA YANLIŞ KALMIŞ...BİR DE RTE UTANMADAN '52 SÜNNİ VATANDAŞIM ÖLDÜ' DİYEREK BİR AYIBA DAHA İMZA ATMIŞTI O GÜN....BUNU DA UNUTMADIK...HATAYDA ASLA ALEVİ SÜNNİ SÜRYANİ HRİSTİYAN AYIRIMI YOKTUR VE ASLA DA OLMAYACAKTIR ....

yanıt0
yanıt0
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title