Haberler

Rektör Gönüllü İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetimiyle Bir Araya Geldi

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, beraberindeki heyet ile birlikte ikili işbirliği imkanlarını görüşmek ve incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’daki İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfına çalışma ziyaretinde bulundu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, beraberindeki heyet ile birlikte ikili işbirliği imkanlarını görüşmek ve incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'daki İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfına çalışma ziyaretinde bulundu.

Çalışma ziyaretine, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile birlikte Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Salhadin Gök ile Dr. Öğr. Üyesi Ebubekir İnan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selim Somuncu, İslami İlimler Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Caner Ilgaroğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Hamit Aktürk katıldı. Farklı anabilim dallarından öğretim üyelerinin katıldığı çalışma ziyaretinde ilk olarak İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı kurucusu Prof. Dr. Fuat Sezgin, eserleri ve vakfın çalışmaları ile birlikte vakfın İslam Bilim Tarihi alanlarında eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilere sağladığı destekler hakkında yetkililerden bilgi alındı. Bununla birlikte İslam Bilim Tarihi Araştırmalarının sonuçlarının tüm eğitim kurumlarında nasıl yaygınlaştırılabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunularak ikili işbirliği imkanları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Heyet daha sonra vakıf merkezi ile aynı binada bulunan Bilimler Tarihi İhtisas Kütüphanesinde ve İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesinde incelemelerde bulundu. İslam medeniyetinde yetişmiş olan alimlerin tasarladığı aletlerin reprodüksiyonlarının sergilendiği müzede her bir eser ile ilgili bilgiler paylaşıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title