Haberler

Rahime Hatun Anıtı Taşındı

Rahime Hatun'un anıtı kendi ismini taşıyan meydana yerleştirildi.

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunda şehit düşen milli mücadele kahramanı Rahime Hatun'un anıtı kendi ismini taşıyan meydana yerleştirildi. 7 ocak 2012 günü açılışı yapılacak olan Rahime Hatun Meydanı'nda hazırlıklar hızla devam ediyor. Devlet Bahçeli Meydanı çalışmaları sırasında geçici olarak Şehit Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisine yerleştirilen Rahime Hatun anıtı titiz bir çalışmanın ardından ismini taşıyan meydana yerleştirildi.

Anıtın yerine koyulması sırasında çalışmaları izleyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, anıtın gerçek yerini bulduğunu belirtti. Başkan Kara, 7 Ocak 2012 Cumartesi günü saat 14.00'da düzenlenecek konser etkinliği ile eski fıtıkçılar çarşısı yerine yaptıkları Rahime Hatun Meydanı'nın açılışını yapacaklarını söyledi. Mecliste oybirliği ile meydana Rahime Hatun ismini verdiklerini belirten Başkan Kadir Kara, çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Kara, "Burası eski fıstıkçılar çarşıydı. Burada büyük bir çalışma yaparak bugüne kadar geldik. İlk olarak 7 Ocak 2012 günü burada yürütülen meydanın açılışını yapacağız. Yer altı otoparkı için çalışmalar bir müddet daha devam edecek. Burada eskiden fıstık eleyen bayanlarımız çalışırdı. Milli mücadelede ise tüm Türkiye'nin tanıdığı Şehit Rahime Hatun'umuz var. Biz bu iki konuyu düşünerek bu meydana belediye meclisimizin oybirliği ile aldığı bir karar ile Rahime Hatun Meydanı ismini verdik. Bugünde Rahime Hatun anıtını geçici yerinden buraya taşıdık. Şimdiden açılışımıza tüm halkımızı bekliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
title