Haberler

Rafet Zeybek: AKP'nin Yargısı da AKP'nin Yargıçları da Sandıkta Gidecek

Güncelleme:

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Türkiye'de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir kişi yok. Tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor" sözlerini eleştirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun eski tweetleri nedeniyle yargılandığını hatırlatan Zeybek, "Eski bir Cumhuriyet savcısı olarak, bu ülkenin dürüst ve hukukun üstünlüğünü savunan yargı mensuplarını ayrı tutarak şunu belirtiyorum ki AKP'nin yargısı da AKP'nin yargıçları da sandıkta gidecekler" dedi.

Rafet Zeybek, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Bekir Bozdağ'ın "Türkiye'de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir kişi yok. Tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor" sözlerine tepki gösterdi. Zeybek, açıklamasında şunları kaydetti:

"İnsanların düşüncelerini özgürce açıklayabileceği mecralar üzerinde tahakküm kurmak siyasal iktidarın hobisi haline gelmiştir. Medyanın büyük çoğunluğu üzerinden yandaşlarla kurulan hegemonyaya rağmen insanlar özgürce sosyal medyadan görüş ve eleştirilerini aktardıklarında ise yargı eli ile üzerlerine gidilmektedir. Hatırlanacağı gibi partili Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçmişte sosyal medyayı 'toplumların baş belası' olarak tanımlamıştı. Onun Adalet Bakanı'nın ise 'Tweetten değil, içinde yazılandan soruşturma açılıyor' ifadesi, aslında talimat sisteminin dışavurumudur.

"AKP'NİN YARGISI DA AKP'NİN YARGIÇLARI DA SANDIKTA GİDECEK"

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 25'inci maddesi 'Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz' der. Ancak AKP'nin yargı sistemi, ülkenin hiçbir sorunu yokmuş gibi, ülkede başka suçlar olmamış gibi sosyal medyada eleştiride bulunan vatandaş avı yapmaktadır. Eski bir Cumhuriyet savcısı olarak, bu ülkenin dürüst ve hukukun üstünlüğünü savunan yargı mensuplarını ayrı tutarak şunu belirtiyorum ki AKP'nin yargısı da AKP'nin yargıçları da sandıkta gidecekler.

Dün FETÖ elebaşına güzellemeler yapan Adalet Bakanı Bozdağ'a o sözleri için bir soruşturma açılmamışsa, aksine ödüllendirilip tekrar bakan yapılmışsa bugün sosyal medyada hayat pahalılığını, adaletsizliği, işsizliği eleştiren vatandaşlara da soruşturma açılamaz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Rafet Zeybek AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title