Haberler

Prostat Kanseri Tanısında "Psa" Önemli

Erkeklerin korkulu rüyası haline gelen prostat kanseri artık kabus değil.

Erkeklerin korkulu rüyası haline gelen prostat kanseri artık kabus değil.

Medicana Konya Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Op. Dr. Kenan Korkmaz, Japonya'nın Tokyo kenti St. Luke's International Hospital'de yapılan bilimsel çalışmaların sonucuna göre, 50 yaşını geçmiş, PSA (Prostat Spesifik Antijen) değeri 3 ve üzerinde olan erkeklerin 2 yılda bir, PSA değeri 3'ün altında olan erkeklerin 3 yılda bir mutlaka hekim kontrolünden geçmelerine ve PSA takibi yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Op. Dr. Kenan Korkmaz, erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün olan prostat kanserinden korunmak için aşırı kalorili gıdaların, katı yağlardan zengin besinler tüketilmemesini, sigara ve kolalı içeceklerden uzak durulmasını, taze meyve ve sebzenin mevsiminde bol bol tüketilmesini tavsiye etti. Prostat kanseri erkeklerde en çok görülen kanser türü olduğundan erken teşhis için Amerikan Kanser Derneği tarafından PSA takibi yapılmasının istendiği hatırlatıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Prostat Kanseri Kenan Korkmaz Japonya Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title