Haberler

Polis Müdahalesine Suç Duyurusu

görevli amir ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitimde 4+4+4 modelinin kanun teklifi sırasında İzmir'de polisin tazyikli, boyalı su ve biber gazlı müdahalesine maruz kalan sendika üyeleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve

görevli amir ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundan önce yapılan basın açıklamasında, protestolar sırasında eğitimci Ali Rıza Özer dudağının patladığını ve burnunun kırıldığını, Veli İmrak başından yaralandığını, Orhan Bayram omuzunun çıktığını ve çeşitli yerlerinden yaralanan Ömer Güngörmüş, Tünay Özaydın, Özcan Çetin ile Deniz Doğan polis tarafından tartaklandıklarını söylediler. İzmir Adliye Sarayı C Blok önünde yapılan basın açıklamasını okuyan sendika temsilcisi Ramiz Sağlam, "İçişleri Bakanlığı'nca hukuksal bakımdan yok hükmünde

olan bir genelge yayınlanarak Ankara'da 4+4+4 konusunda yapmak istediğimiz kitlesel basın açıklaması yasaklanmıştır. Bu yasaklama gerekçe gösterilerek 27 Mart 2012 günü çeşitli illerden Ankara'ya gitmek üzere otobüslerle hareket etmekte olan kamu emekçileri polis tarafından engellenmiş, otobüsler polislerce alıkonulmuştur. Bu şekilde Ankara'ya gidişler keyfi olarak engellenmiştir" dedi.

Protesto sırasında çeşitli üyelerin yaralandıklarını hatırlatan Sağlam; şöyle konuştu: "Müdahale sırasında bir çok üyemiz yaralanmıştır. Bu yaralı arkadaşlarımızın bir kısmı da buradadır. İfade ve seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasında emri veren ve sorumlu olan başta İzmir Valisi Cahit Kıraç, emniyet yetkilileri ile görevli polis memurları hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Biz istediğimiz ortamda, istediğimiz yerde ifade özgürlüğümüzü kullanırız"

Grup daha sonra Cumhuriyet savcılığına tek tek suç duyurusunda bulundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ercüment Yılmaz Cahit Kıraç İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title