Haberler

"PKK'lılar Aktivist Değil Terörist"

Güncelleme:

AK Parti'li Tülin Erkal Kara, AKPM'de kabul edilen Türkiye raporunda yer alan 'PKK'lılar aktivisttir' ifadesine ateş püskürdü.

AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara , Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) dün kabul edilen Türkiye raporunda PKK'lılar için "aktivist" ifadesi kullanılmasını sert dille eleştirdi.

"PKK'lılar, çoğu Kürt olmak üzere aralarında çocuk ve bebeklerin de olduğu 40 binden fazla kişinin ölümüne yol açan teröristlerdir."

AKPM Bahar Dönemi toplantılarında gündem dışı söz alarak Genel Kurul'a hitap eden Kara, PKK'nın hem Avrupa Birliği hem de ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğini vurguladı.

PKK'lıların "aktivist" değil terörist olduğunu ifade eden Kara, "PKK'lılar, çoğu Kürt olmak üzere aralarında çocuk ve bebeklerin de olduğu 40 binden fazla kişinin ölümüne yol açan teröristlerdir. Terörist saldırıları, Türk devleti ve PKK arasında bir çatışma olarak gösterip, PKK tarafından işlenen katliamları görmezden gelmek, insan onuru ve insan haklarına bir hakarettir" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tülin Erkal Kara Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title