Haberler

PKK'lı Canlı Bomba: Çok Pişmanım

Canlı Bomba Olarak Aranırken Teslim Olan Üniversite Mezunu Bir Kadın PKK'lı İşte Böyle Seslendi: Pişmanım. Kürtlere Sesleniyorum.Propagandalara İnanmayın. Örgüt İçinde İnsanlık Dışı Uygulamalar Var.

şte; Örgüt yapılanmasından, insan ve finans kaynaklarına, hatta dış desteğe kadar PKK'nın iç yüzü.

KADEK’in feshedildiği ve Kongra-Gel isminin kabul edildiği kongrede, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan silahlı mücadele kararı alınması konusunda diretti. Nizamettin Taş, Osman Öcalan, Dursun Ali Küçük, Ferhan Türk gibi isimler karşı çıktı. Kongreden silahlı mücadele kararı çıkmadı. Bunun üzerine örgütten kopmalar başladı. Ayrılanlar Osman Öcalan liderliğinde kurulan PWD örgütüne ve Celal Talabani’nin başkanlığını yaptığı YNK güçlerine katıldılar. 2004 Mayıs ayında gizlice kamptan kaçarak Doğu kentine, örgütten ayrılan Hasan Anter’in yanına gittik. Kendisi KDP ile ilişki içerisindeydi. KDP istihbaratı ve peşmergede komutan olan Aziz Veysi bizi sorguladı.

VATANDAŞLIK VERİYORLAR

Bizimle birlikte Duhok’a örgütten ayrılan yaklaşık 25 kişi bulunuyordu. Bize KDP yönetimi tarafından Irak Hükümeti adına vatandaşlık verildi. Gerçek adımıza kimlik düzenlendi. Bu kimliklerle herkes kendisine pasaport aldı. Aynı şekilde YNK yönetimi de kendilerine sığınan militanlara vatandaşlık veriyordu. Çok sayıda örgüt mensubu örgütten kaçarak Duhok, Süleymaniye, Erbil, Zaho gibi şehirlerde ya evlenerek ya da kendilerine bir iş bularak yaşamaktadır.

Ben Yunanistan, Bulgaristan, Suriye ile Kuzey Irak’taki kamplarda faaliyetlerde bulundum. Kuzey Irak'taki kamplarda havan, roket atar, bixi, kaleş gibi silahlar var. Lojistik olarak kampın bulunduğu alanlardan sağlanan gıda ve giyecek ile iletişim araçları bulunmaktadır. Avrupa’nın değişik ülkelerinde birçok dernek var. Belirli dönemlerde kampanyalar düzenleyerek, halktan para toplarlar ve bunu örgüte aktarırlardı.

KDP İLE İLİŞKİLER ÜST DÜZEYDE

Para transferi kurye sistemi ile örgüt içerisinde güvenilen militanlarca yapılmaktadır. PKK’nın şu an bölgedeki KDP ve YNK ile ilişkileri en üst boyuttadır. Bu üç örgüt arasında ulusal birlik stratejisi adı altında işbirliği faaliyetleri var. Örgüt bu çerçevede Kuzey Irak’taki illerde resmi bürolar açmıştır, hastanesi ve birçok kurumu vardır.

Örgüte katıldığım için pişmanım. Kürt vatandaşlarımıza sesleniyorum. Örgüt propagandalarına inanmayın. Örgüt içinde insanlık dışı uygulamalar var.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title