Haberler

PKK Hedefini Açıkladı

Guardian Gazetesi, Kandil Dağı'na Çıkarak PKK'lılarla Görüştü. Örgüt Yöneticilerinden Cemil Bayık, PKK'nın Ne Amaçla Türkiye ile Savaştığına İlk Kez Bu Kadar Açıklık Getirdi.

İngiliz Guardian gazetesinin muhabiri Michael Howard, Kandil Dağı'na çıkarak PKK'lılarla görüştü. Örgüt yöneticilerinden Cemil Bayık, Türk ordusunun Kuzey Irak'a girmesi halinde bunun "siyasi ve askeri bir felaket" olacağını savundu. Bayık, PKK'nın ilan ettiği "ateşkesin" yeni olmadığını da söyledi.

Murat Karayılan ile birlikte Türkiye'nin "arananlar" listesinin başında bulunan terör örgütü yöneticisi Cemil Bayık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı siyasetin dışına çıkarmak ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimini istikrarsızlaştırmak için tehlikeli bir oyun oynadığını" iddia etti. Bayık, Orgeneral Büyükanıt'ın Irak'taki PKK varlığını da "Kürtlüğü yok etmek için bir bahane olarak kullandığını" öne sürdü.

Orgeneral Büyükanıt'ın ilk olarak Bölgesel Kürt Yönetimini ezmek, ardından Kerkük referandumunu engellemek istediğini savunan Bayık, PKK'nın ise Orgeneral Büyükanıt'ın öncelikleri arasında ancak üçüncü sırada olduğu iddia etti.

PKK'nın geçen hafta ateşkes ilan ettiği yönündeki haberleri de yalanlayan terör örgütü yöneticisi, "geçen yıl ilan edilen tek taraflı ateşkesin hala yürürlükte olduğunu" öne sürdü.

Bayık, kendilerinin bir terör örgütü olmadığını iddia ederken de "Sivillere yapılan saldırıları kınıyoruz. Biz özgürlük savaşçısıyız" dedi. Bayık, artık ayrı bir ülke hatta Irak'taki gibi federal bir yönetim fikrinden de vazgeçtiklerini ifade etti.

"KANDİL BOŞALDI AYNI YERDE BİR GECEDEN FAZLA KALAMIYORLAR"

Guardian gazetesi ise Bayık'ın bu sözlerinin aksine PKK'nın AB, ABD ve Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğini hatırlatarak PKK'nın Irak toprakları içinde 2 ila 3 bin kadar eğitimli ancak hafif silahlara sahip üyesinin bulunduğunun düşünüldüğü yazdı.

Kısa bir süre öncesine kadar PKK'nın ana kamplarının Kandil Dağı'nda bulunduğu ifade edilen haberde, PKK kaynaklarına göre şimdi bu kampların çoğunun boşaldığı, hareket halindeki teröristlerin ise aynı yerde bir geceden fazla kalamadığı vurgulandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt için "şahin general" ifadesi kullanılan haberde, geçen birkaç hafta içinde Türk ordusunun, Irak topraklarındaki şüpheli noktaları top ateşine tuttuğu ve Irak'a küçük boyutta birkaç giriş yaptığı ifade edildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title