Haberler

Peru'da eski Cumhurbaşkanı Castillo yanlılarından protesto

Güncelleme:

Peru'nun Ayacucho kentinde bir araya gelen eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo yanlıları, Kongrenin kapatılması ve yeni bir anayasa yapılması talebiyle protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Peru'nun Ayacucho kentinde bir araya gelen eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo yanlıları, Kongrenin kapatılması ve yeni bir anayasa yapılması talebiyle protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Güvenlik önlemleri altında yürüyüşlerini tamamlayan Castillo destekçileri, konuşma ve sloganların ardından olaysız dağıldı.

Eski Peru Cumhurbaşkanı Pedro Castillo 7 Aralık'ta Kongrede görevinden azledilip cezaevine gönderilmesinin ardından başlayan protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya çıkmıştı.

Ülkenin birçok kentinde sokağa dökülen binlerce kişi Boluarte'nin istifasını ve gözaltında bulunan Castillo'nun serbest bırakılmasını istiyor.

Castillo'nun görevden alınması

Castillo, hükümeti devirmekle suçladığı Kongre tarafından "kalıcı ahlaki yetersizlik" suçlamasıyla görevinden azledilmişti.

Castillo'nun görevinden alınması yönündeki karar, 7 Aralık'taki genel kurul toplantısında 6 aleyhte, 10 çekimser oya karşı 101 lehte oyla kabul edilmişti.

Kongrede Castillo'nun görevden azledilmesi kararına gerekçe olarak "kamu fonksiyonlarını gasbetmeye, devlet yetkilerinin işleyişini engellemeye ve anayasal düzeni ihlal etmeye çalışmak" gösterilmişti.

Pedro Castillo, Kongreyi feshetme ve ulusal acil durum hükümeti kurma kararının ardından gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title