Haberler

Peru Başbakanı Alberto Otarola hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etti

Güncelleme:

Hakkında yolsuzluk iddiasıyla ön soruşturma başlatılan Peru Başbakanı Alberto Otarola, hükümeti rahatlatmak için görevinden istifa ettiğini duyurdu. "Bütün bunların arkasında eski Peru Cumhurbaşkanı Vizcarra'nın olduğundan hiç şüphem yok" diyen Otarola kendisine yönelik yolsuzluk iddialarını kabul etmediğini vurguladı. Savcılık Otarola'nın eski eşiyle yaptığı telefon görüşmesinin ses kayıtlarının ortaya çıkması sonrasında harekete geçmişti.

Peru Başbakanı Alberto Otarola, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Otarola, eski Cumhurbaşkanı Martin Vizcarra'yı suçlayarak, hükümeti rahatlatmak için bu kararı aldığını belirtti.

CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞÜP KARARINI AÇIKLADI

Otarola, basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte ile görüşmesinin ardından başbakanlık görevinden istifa ettiğini belirtti.

"HÜKÜMETİ RAHATLATMAK İÇİN BU KARARI ALDIM"

Peru'nun eski Cumhurbaşkanı Martin Vizcarra'yı suçlayan Otorala, "Hükümeti rahatlatmak için bu kararı aldım. Tüm soruşturmalara açığım ve bütün bunların arkasında Bay Martin Vizcarra'nın olduğundan hiç şüphem yok." ifadesini kullandı.

YOLSUZLUK İDDİALARINI KABUL ETMEDİ

Kendisine yönelik yolsuzluk iddialarını "hiçbir şekilde" kabul etmediğini vurgulayan Otarola, "Hayatım ve profesyonel kariyerim boyunca ahlakı, etiği ve hukukun üstünlüğüne daima inandım." değerlendirmesinde bulundu.

SES KAYITLARI SAVCILIĞI HAREKETE GEÇİRDİ

Otarola'nın eski eşi ile yaptığı telefon görüşmesinin, ses kayıtlarının ortaya çıkması üzerine harekete geçen savcılık, başbakan hakkında yolsuzluk iddiasıyla ön soruşturma başlatıldığını bildirmişti. Peru basınına göre, Otarola, devletle yapılan usulsüz bir sözleşmede eski iş ortağına kolaylık sağlamakla da suçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Kısmet Uslukılıç:

Onurlu ve şerefli bir hareket herkese nasip olmaz

33
1
yanıtYanıtla
osman kara kara:

Adamlarda hukuk var adalet var haysiyet,onur var helal olsun.

23
0
yanıtYanıtla
Yahya Akçay:

bizde nerde 50 bin kişi öldü kimse sorumluluk almadı, madenler yıkıldı bir tek bakan sorumluk almadı bu nebiçim bir yönetim sonunda gelinen nokta elde var sıfır 22 sene sonunda bir arapa boyu ilerleyemeyen bir imam yönetimi allahla peygamberle ülke yönitersen olacağı bu, şimdide okulları kökten bitirecekler imamlar, cemaatler tarikatlar topluluğu yeni müfradat hazırlamış çocuklarımızın geleceği ellerinden alındı, afganistana girmek bile bizden zor

15
5
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Caldiysada ama çalıştı Helal olsun demekten başka bir tepki veremeyen mülkemin insani ve kanunları onlarla kıyas dahi yapılmayacak durumda olduğumuzun çok uç örneğidir bu yaşanan iğrenç tablo. Adam yapmış veya yapmamış ama istifa etmiş.. bizde ise yüzü bile kızarmayan pişkin tavırlar..

14
1
yanıtYanıtla
Cengiz Özen:

Coğrafya kaderdir. Yanlış ülkede başbakan olmuş.

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title