Haberler

Pankart Davasında Ödp ve Tkp Üyelerine Beraat

Edirne’de yerel seçimler öncesi miting yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine pankart açan ÖDP ve TKP üyelerinin yargılandığı davada beraat kararı çıktı.

Edirne'de yerel seçimler öncesi miting yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine pankart açan ÖDP ve TKP üyelerinin yargılandığı davada beraat kararı çıktı.

Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 17 kişi, 'devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla yargılandı. Mahkeme, karar aşamasında kanunun ilgili maddesi uyarınca 17 şahsın suçu işlemediklerini öngörerek, beraat ettiklerini açıkladı.

Duruşmaya katılan İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlar, mahkeme çıkışında Edirne Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Halis Yıldırım, 2014 yerel seçimleri döneminde AK Parti'nin Edirne'de yaptığı miting sırasında ÖDP ve TKP binalarında parti üyelerinin asmış oldukları pankart nedeniyle dava açıldığını kaydetti.

Avukat Özgür Murat Büyük de, "Bugünkü dava beraatle sonuçlandı. Zaten beraatle sonuçlanması gereken bir davaydı. Bütün illerde protestoyla karşılanan bir Başbakan Edirne'de de böyle bir protestoyla karşılandı. Her siyasi parti ÖDP ve TKP kendi görüşlerini pankartlarla dile getirdiler. 14 ÖDP, 3 TKP üyesi yargılandı ve hepsi beraat etti" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title