Haberler

Öztürk ile Okuyan, Hedeflerini Anlattı

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, İnsan Merkezli ve Anadolu Hümanizmini Manevi Kimlik Yapmış Bir Oluşumu Hedeflediklerini Söyledi.

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, insan merkezli ve Anadolu hümanizmini manevi kimlik yapmış bir oluşumu hedeflediklerini söyledi.

Öztürk ve HYP çatısı altında birleşme kararı alan eski HÜRPARTİ'nin Genel Başkanı Yaşar Okuyan, birleşmeye ilişkin HYP Genel Merkezinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Öztürk, birleşmeyi, bir alternatif oluşturmak üzere samimiyet ortamında ''tereyağından kıl çeker gibi'' hazırladıklarını, geçmişte sağda ve solda bu tür birleşme çabalarının samimiyetsizlik nedeniyle ''perişanlıkla'' sonuçlandığını ifade etti.

İki partinin birleşmesiyle ''insan merkezli ve Anadolu hümanizmini manevi kimlik yapmış bir oluşumu hedeflediklerini'' ifade eden Öztürk, ''Dışarıdan getirilmiş sağ ve sol ideolojilerden koordinat almayız. Bizim koordinat aldığımız iki temel kaynak vardır. Birisi Anadolu hümanizmi. Diğeri de Atatürk mirasıdır. Bu koordinatlardan yürüyerek siyasi projelerimizi oluşturduk, oluşturacağız'' diye konuştu.

Okuyan da ülkenin içinde bulunduğu şartların 1919 yılından farklı olmadığını, bağımsızlık, toprak bütünlüğü ve Cumhuriyet kazanımlarının tehdit altında bulunduğunu ifade etti.

Kamuoyunun etkin çözüm üreten muhalefet arayışında olduğunu kaydeden Okuyan, partilerin demokratik sistem içinde çözüm üretmesi gerektiğini dile getirdi. Okuyan, bu nedenle HÜRPARTİ ve HYP'nin kısa sürede birleştiklerini ifade ederek, ortak aklı harekete geçirecek yeni oluşumu hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title