Haberler

Özcan: Üniversiteler Paralı Hale Gelmeli

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 'Üniversitelerin Mali Bağımsızlığı İçin Paralı Hale Gelmesi Gerekiyor. Devlet Üniversitelere Vereceği Parayı Öğrencilere Vermeli' Dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ''Üniversitelerin mali bağımsızlığı için paralı hale gelmesi gerekiyor. Devlet üniversitelere vereceği parayı öğrencilere vermeli'' dedi.

Üniversitelerin mali bağımsızlığa kavuşabilmesi için paralı hale gelmesi gerektiğini söyleyen Özcan, şunları kaydetti:

''Üniversitelerin her türlü bağımsızlığa kavuşması için bu gereklidir. Özellikle mali bağımsızlığa kavuşması için gereklidir. Devlet parayı üniversiteye veriyor. Üniversitenin bütçesini zenginleştiriyor. Üniversitelere verilen para burs olarak öğrencilere verilse, ihtiyacı olan her öğrenci bu burstan yararlansa, parası olan öğrenci okul parasını kendisi karşılasa olmayan ise devletten burs alsa bu daha iyi olur''

Devletin maddi sıkıntılar altında eğitim gören üniversite öğrencilerine zaten burs verdiğini anlatan Özcan, ''Burs konusunda neden sıkıntı olsun. Devlet zaten burs veriyor. Üniversitelere verilen para da öğrencilere verilir. İhtiyacı olan herkese burs verilsin. Burada sıkıntı olmaz'' dedi.

''Ben üniversitelerin her manada özgür ortamlar olması gerektiğine inanıyorum'' şeklinde konuşan Özcan, bu konudaki düşüncelerinin farklı noktalara çekildiğini kaydetti. Özcan, şöyle konuştu:

''Üniversitelerin asli görevi bilim yapmaktır. Topluma bilimsel bilgileri üretip bunları yaymaktır. Toplumun sorunları ile uğraşmaktır. Üniversiteler serbest yerler olmalı, dışarıda konuşulamayan konuları buralarda konuşabilmelisiniz. Benim kastettiğim boyutlar bunlar''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title