Haberler

Otelin Kıyı Kenar Çizgisi İçindeki Tesisleri Kapatıldı

Kastamonu'nun Abana İlçesi'nde, Ağustos 2013'te hizmete giren 3 yıldızlı otelin havuz ve aqua parkı, kıyı kenar çizgisi içinde yer aldığı gerekçesiyle toprakla doldurularak kullanıma kapatıldı.

Kastamonu'nun Abana İlçesi'nde, Ağustos 2013'te hizmete giren 3 yıldızlı otelin havuz ve aqua parkı, kıyı kenar çizgisi içinde yer aldığı gerekçesiyle toprakla doldurularak kullanıma kapatıldı.

Deniz kıyısında bulunan 60 oda, 200 yatak kapasiteli Tatilya Resort Otel'in 4 bin metrekarelik alanı kapsayan havuz, açık restoran ve aqua parkı, belediye ekipleri tarafından kamyon ve iş makineleriyle toprakla doldurulup kapatıldı.

Bölgenin en önemli turizm tesisleri arasında yer alan otelde yapılan uygulamayla ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanlığı, belediyeyi suçladı. Açıklamada, belediyenin, Ocak 2013'te kıyı kenar kanunu ve kıyı kenar çizgisi içinde kalan alanların yetkilerinin belediyelere devredileceğini düşünerek otelin önündeki arsayı yıllık 10 bin liraya işletmeciye kiraladığı belirtildi. Hükümetin daha sonra söz konusu kanunu geri çekmesiyle belediyenin yaptığı işlemin hükümsüz duruma düştüğüne işaret edilen açıklamada, "Yatırımcının ve belediyenin bütün girişimleri ve planları bir anda yasa dışı olup bozulmuştur" denildi.

Abana Belediye Başkanı AK Parti'li Rıdvan Oyar ise otelde inceleme yapan müfettişlerin, kıyı kenar çizgisi içinde yer alan otele ait tesislerin yıkılması yönünde karar aldığını söyledi. Söz konusu kararın uygulanması için kendilerine Kaymakamlıktan yazı geldiğini belirten Başkan Oyar, "Yazı üzerine biz de kararı uyguladık. Uygulamanın belediye ile bir ilgisi yok. Yapılan işlem, müfettiş kararının uygulanmasıdır" dedi. - Kastamonu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıdvan Oyar Kastamonu Abana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title