Haberler

Çankırı'da Şehit Öğretmenin Hayatını Anlatan Film İzlendi

Güncelleme:

Çankırı'nın Orta ilçesinde, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan 'Aybüke: Öğretmen Oldum Ben' filmi izlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü, Jandarma Komutanı ve Emniyet Amir Vekili de filmin gösterimine katıldı. Eğitim-Bir-Sen Orta Temsilcisi, filmi izleyenlere teşekkür ederek, Aybüke öğretmenin hikayesinin milli birlik ve mesleki etik açısından önemli olduğunu vurguladı.

Çankırı'nın Orta ilçesinde, "Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" filmi izlendi.

Orta Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi çok amaçlı salonundaki filmin gösterimine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Başer, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Tolgahan Sıramkaya, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Mustafa Aydemir ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Orta Temsilcisi Aydın Koç, burada yaptığı konuşmada, Batman'da 2017'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan filmin ilgiyle izlendiğini söyledi.

Filmin gösterime sunulmasına katkı sağlayan iş insanlarına ve katılanlara teşekkür eden Koç, "Sendika olarak sosyokültürel etkinliklere yönelik faaliyetlerin, toplum nezdinde farkındalık oluşturabilecek projelerin takipçisi olacağız. Aybüke öğretmenin hikayesi, milli birlik ve mesleki etik anlamında çok önemli. Aziz milletimizin sinesinde yetişen idealist ve vatanperver öğretmenler asla tükenmeyecek, terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Vatan uğruna şehit olan tüm öğretmen, asker ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazi olanlara şifa diliyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Aybüke Yalçın Jandarma Çankırı Orta Terör Sinema Güncel Haberler

title