Haberler

Optimar Yönetim Kurulu Başkanı Daşdemir Açıklaması

21 senelik araştırma firması Optimar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, anketlerin doğru değerlendirilmediğini belirterek, başkan adaylarının, anket sonuçlarını propaganda malzemesi yapmak yerine, hataları görme fırsatı olarak kullanması gerektiğini söyledi.

21 senelik araştırma firması Optimar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, anketlerin doğru değerlendirilmediğini belirterek, başkan adaylarının, anket sonuçlarını propaganda malzemesi yapmak yerine, hataları görme fırsatı olarak kullanması gerektiğini söyledi.

Optimar Araştırma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Kanal A televizyonunda Ali Güney'in hazırlayıp sunduğu "Anketlerin Dili" programında canlı yayına katılırken, yerel seçimler ve anket firmaları konusuna değindi. Her gün yeni bir saha araştırmasının gazetelerde yer bulduğunu belirten 21 senelik araştırma şirketinin Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, anketlerin neden önemli olduğunu ve anket yapılırken nelere dikkat edildiğini anlattı.

"ANKETLERİ PROPAGANDA MALZEMESİ YAPMAYIN"

Optimar Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, "Seçim anketlerini birçok belediyenin ve adayın propaganda malzemesi yapmak için kullandığını görüyoruz. Anketler, propaganda malzemesi olmamalı. Anketler hataları görebilmek için fırsattır. Doğru hazırlanmış bir saha araştırmasında, insanlar bir adayı tercih etmediği zaman, oy vermeme nedeni öğrenilebiliyor. Bu da seçime giren Belediye Başkanları için de, adaylar için de büyük bir avantaj. Çünkü sonuçları değerlendirip o doğrultuda bir değişime ve çalışmaya giden aday, hatasını düzelt imkanı buluyor" dedi.

"SEÇİM DÖNEMİ İSİM DEĞİŞTİREN ARAŞTIRMA FİRMALARI VAR"

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, "21 senedir sektörde olan bir araştırma firmasıyız. Buna rağmen hiçbir belediyenin ve adayın sipariş üzerine elimize tutuşturduğu anketi hazırlayıp, hiçbir siyasinin malzeme olarak kullanmasına alet olmadık. Seçim dönemlerinde aday enflasyonu gibi, araştırma şirketi enflasyonu oluyor. Seçim dönemi mantar gibi ortaya çıkıp seçimden sonra yok olan araştırma firmaları, bir sonraki seçimde yine farklı isimlerle sektöre giriyor ve o seçimden sonra yine isim değiştiriyor. Bu konuda devletin önlem alması gerektiği gibi, kamuoyu ve medya kuruluşları da dikkatli olmalı. Araştırmaların en azından künyesini sorulmalı" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kanal A Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title