Haberler

Oktay Vural İle Meclis Başkanvekili Yakut Arasında Gerginlik

Güncelleme:

4 eski bakan hakkındaki fezleke Meclis'te görüşülürken, MHP'li Oktay Vural Başkanvekili Yakut'a "Batıyorsunuz Başkan, alo Fatih mi var." dedi.

4 eski bakan hakkındaki fezlekeler, TBMM'de ilginç diyaloglar yaşanmasına neden oldu. Muhalefet, fezlekenin açıklanması isterken TBMM Başkanvekili Sadık Yakut dosya üzerinde gizlilik kararı olduğunu savundu. Tartışmalar sürerken MHP'li "Oktay Vural Sayın Meclis Başkanı batıyorsunuz ya." dedi.

TBMM BAŞKANVEKİLLİĞİ KOLTUĞUNDA AK PARTİLİ YAKUT

TBMM Genel Kurulu, 4 eski bakanın fezlekelerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. TBMM'de Genel Kurula başkanlık eden Meclis Başkanvekilliği sırayla gerçekleştiriliyor. Hangi hafta, hangi partiden Meclis Başkanvekili, Genel Kurul'a başkanlık edeceği aylık olarak belirlenip ilan ediliyor. Bu ay başında ilan edilen nöbet listesine göre bu hafta başkanvekilliği nöbet sırası MHP 'li Meral Akşener'de, önümüzdeki hafta ise CHP 'li Güldal Mumcu'daydı. Ancak bugün tüm milletvekillerini, özellikle de muhalefeti şaşırtan şekilde TBMM Başkanvekilliği koltuğuna AK Partili Sadık Yakut oturdu.

Muhalefetin toplantı başında yaptığı itiraza da Yakut, Başkan Çiçek'in kendisini görevlendirdiğine dair bugünkü tarihli ve imzalı yazısını kürsüden gösterdi.

GÖRÜŞMENİN BAŞINDA GERGİNLİK

Görüşmelerdeyse zaman zaman gergin anlar yaşandı.

TBMM'de Başkanvekili Sadık Yakut ve Oktay Vural arasındaki görüşme şöyle gerçekleşti:

SADIK YAKUT: Mevcut dosya savcılıktan gelen ilk örnek. Üzerinde kanundan kaynaklanan bir gizlilik söz konusu. TBMM Başkanlığı da tezkereler yazdı. Bu konuyla ilgili çok saygın hukukçuların görüşleri. Hikmet Sami Türk, iddianame hazırlanana kadar gizlilik kararı vardır. Taha Akyol, kuvvetler ayrılığı ilkesine inanıyorsanız, gizliliği uygulamasına müdahale edemez. Sayın Kanadoğlu, TBMM'yi yürütmeyi denetleme olan, bir suç işlendiğine ilişkin eldeki kayıtların, fezlekelerin belgeler kullanılarak soruşturma önergesi verilebilir. Bu durumda, bakanlar kurulu üyeleri hakkında, anayasanın 100'ncü maddesi kapsamında, dosyalarla ilgili uygulamalara bakıldığında, istisnasız bir şekilde, dosyalara ilişkin, TBMM Başkanlığı tezkeresiyle bilgilendirme yapılmış. Dosyanın üst yazısı okutulmamıştır. Bugün okunacak olan tezkereler ile, hangi bakanlar hakkında, hangi suçlardan dolayı, dosyaların TBMM'ye gönderildiği bilgiye sunulmuştur. Biraz sonra genel görüşme açacağız.

OKTAY VURAL: Hangi eylem hangi suç? Açıklamanız lazım. Bunu açıklamanız lazım. Böyle bir sunuş olmaz. Yazınızda diyorsunuz ki 55 vekil verdi. TBMM'nin bütün milletvekillerine bunu açacak mısınız?

SADIK YAKUT: Komisyondaki ilgililer okunacak.

OKTAY VURAL: Komisyon kurmadan komisyon olur mu? Sayın Meclis Başkanı batıyorsunuz ya.

ALO SADIK!

Aradan sonra da Sadık Yakut ile MHP'li Vural arasındaki tartışmalar devam etti. Oktay Vural, konuşması sırasında sesin kesildiğini belirterek eleştiride bulundu. Vural, "Biraz önce ifadelerim konuşmam Meclis TV tarafından kesilmiştir. Evet kesilmiştir. Bu kesintiyi yapan bürokratlar hakkında işlem yapmanızı istirham ediyorum. Yoksa burada da Alo Fatih hattı mı var?" dedi.

Bunun üzerine arka sıralardan "Alo Sadık hattı mı var burada?" sesi duyuldu.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise Vural'ın konuşma süresini aşması nedeniyle sesi kendisinin kestiğini belirtti. Yakut "Beni arayan olmadı" dedi.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Meral Akşener Güldal Mumcu Oktay Vural Güncel - Operasyon Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

ZEHRAonur_guney@hotmail.com:

'Milli irade' edebiyatı yapıp, bu hale düşmek...Gerçekten yazık.

27
0
yanıtYanıtla
HAKAN28hakan_freezenty@hotmail.com:

yazıklar olsun akp size Allah belanızı verecektir.

17
2
yanıtYanıtla
astasd345@hotmail.com:

biat kültürü kötüdür dedik, demokrasi işlemez,

13
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title