Haberler

Öğretmen Adayı İkizler, Meslekte de Ayrılmak İstemiyor

Doğdukları günden bu yana hiç ayrılmayan, ilkokuldan başlayarak aynı sınıflarda okuyan ikiz kız kardeşler Yeliz ile Deniz Özdemir, Sinop Üniversitesindeki eğitimlerini tamamlayarak sınıf öğretmenliği bölümünden mezun oldu İkiz kardeşler, KPSS'ye hazırlanarak meslekte de ayrılmamanın planlarını yapıyor.

HALİT GÜMÜŞ - Hayatları boyunca hiç ayrılmayan, ilkokuldan bu yana aynı sınıflarda okuyan ikiz kız kardeşler Yeliz ile Deniz Özdemir, Sinop Üniversitesindeki eğitimlerini tamamlayarak sınıf öğretmenliği bölümünden mezun oldu. İkiz kardeşler, Kpss'ye hazırlanarak meslekte de ayrılmamanın planlarını yapıyor.

İlkokuldan itibaren aynı okullarda okuyan, üniversitede de aynı bölümü kazanan Ordulu 22 yaşındaki ikiz kız kardeşler, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden de birlikte mezun oldu. İkizlerin hedefi, hayatlarının geride kalan bölümlerinde de birbirlerinden ayrılmamak.

İkizlerden Yeliz Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğdukları günden itibaren hep ikizi Deniz ile beraber olduğunu, hiç ayrılmadıklarını söyledi.

İlk ve orta öğrenimlerini Ordu'da yan yana tamamladıklarını, hiçbir zaman ayrılmadıklarını belirten Yeliz, "Bu beraberliğimiz üniversite hayatında da devam etti. Ayrılık nedir bilmiyoruz. Bu yıl Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdik, bu zamana kadar hiç ayrılmadık, sonuna kadar hayatımızı da beraber götürmek istiyoruz" dedi.

"Doğduğumuzda aynı zamanda bir arkadaşla yaratılmış gibiyiz"

Üniversiteye gelince arkadaş sıkıntısı çekmediklerini belirten Yeliz, "Küçüklükten itibaren hep aynı noktada uzlaşarak, ortak bir karara vardık. İkizimle o kadar iyi anlaşıyorum ki yakın bir arkadaşa bile ihtiyaç duymuyorum. Sanki doğduğumuzda aynı zamanda bir arkadaşla yaratılmış gibiyiz. Öyle ki geleceğimizle ilgili kararlar verirken bile birbirimize sormadan yapamıyoruz" diye konuştu.

Deniz Özdemir ise önlerinde KPSS olduğunu vurgulayarak, "Allah'ın izniyle onu geçmemiz gerekiyor. Yine birlikte mesleğimizi elimize almanın gururunu yaşamak istiyoruz. İnşallah bundan sonra da hep beraber güzel günler geçireceğiz" ifadelerini kullandı. - Sinop

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Özdemir KPSS Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title