Haberler

Öğrencilerden Enerji Tasarrufu Sağlayacak Proje

Öğrencilerden enerji tasarrufu sağlayacak proje- KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde okuyan iki öğrenci, elektrikli cihazların enerji tasarrufu sağlayacağı proje geliştirdi- Proje danışmanı Prof. Dr. Altaş: - "Bu proje, enerji tasarrufuna, aynı zamanda kaçakların da tespitine yöneliktir" ATİLLA KURTOĞLU - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, geliştirdikleri projeyle, bir mekandaki tüm elektrikli cihazların çalışması durumunda enerji tasarrufu sağlamayı ve kaçak kullanımı tespit etmeyi planlıyor.

Öğrencilerden enerji tasarrufu sağlayacak proje- KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde okuyan iki öğrenci, elektrikli cihazların enerji tasarrufu sağlayacağı proje geliştirdi- Proje danışmanı Prof. Dr. Altaş: - "Bu proje, enerji tasarrufuna, aynı zamanda kaçakların da tespitine yöneliktir" ATİLLA KURTOĞLU - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, geliştirdikleri projeyle, bir mekandaki tüm elektrikli cihazların çalışması durumunda enerji tasarrufu sağlamayı ve kaçak kullanımı tespit etmeyi planlıyor.Projeye danışmanlık yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, AA muhabirine, bölüm öğrencileri Emine Köse ve Kerem Güner'in sanayi odaklı bitirme projesinde akıllı şebekelerde yük izleme ve güç yönetimi yapmayı amaçladıklarını söyledi. Bir evde bulunan cihazların tümü çalıştığında sistemde aşırı yüklenmeye neden olduğunu anlatan Altaş, "Sistemdeki bu yükleri farklı zamanlara kaydırarak şebekede oluşabilecek aşırı ısınmanın önüne geçip, aynı zamanda sisteme ilişkin giriş ile çıkış gücünü karşılaştırarak kaçak ...

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Emine Köse Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title