Haberler

Namık Ekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Dünya Rekoru Kırarak Kutlayacak

75 yaşındaki emekli SAT komandosu Namık Ekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı 17’nci Guiness Dünya Rekoru’nu kırarak kutlayacak.

75 yaşındaki emekli SAT komandosu Namık Ekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 17'nci Guiness Dünya Rekoru'nu kırarak kutlayacak. Kızlarının antrenörlüğünü yaptığı Ekin, 24 saat boyunca sürekli ağırlık kaldırarak toplamda 400 ton ağırlıkla kıracağı rekor için çalışmalara başladı.

75 yaşındaki emekli SAT Komandosu Namık Ekin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 17'inci Guiness Dünya Rekorunu kırarak kutlayacak. Başarılı rekortmen 24 saat boyunca devamlı ağırlık kaldırarak toplamda 400 ton ağırlığa ulaşarak kıracağı yeni rekoru için bugün saat 13.00 itibariyle çalışmalara başladı. Dizindeki sakatlığa rağmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla rekorunu kırmak için çalışmaları sürdüren başarılı rekortmen kilolarca ağırlık kaldırdı. Antrenörlüğünü kızları Melek Ebru ve Name'nin yaptığı Ekin'in kaldırdığı ağırlıklar Guiness hakemi tarafından da tek tek kayıt altına alındı. Zaman zaman kısa molalar veren emekli SAT komandosu, kendisi için özel olarak hazırlanan yiyeceklerle beslenerek rekorunu kırmak için ağırlık kaldırmaya devam ediyor. Kızlarının ve yakınlarının büyük destek verdiği 75 yaşındaki Ekin, yarın saat 13.00'a kadar ağırlık kaldırmaya devam edecek. Saatin 13'ü göstermesiyle rekor denemesini sonlandıracak olan başarılı komando, 17'nci rekorunu gerçekleştireceğine inancının tam olduğunu dile getirdi.

"400 ton ağırlık kaldırmak 75 yaşında bir insan için imkansız diyorlar"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 17'inci rekorunu kıracağına inancının tam olduğunu ve pes etmeyeceğini söyleyen 75 yaşındaki emekli SAT Komandosu Namık Ekin, "Cumhuriyet Bayramı organizasyonlarına bizimde bir katkımız olsun istedik. Daha önce birçok rekorum var, 16 tane Guiness Dünya Rekoru bu 17'nci olsun diye programa aldık. 400 ton ağırlık kaldırmak 75 yaşında bir insan için bilim adamları imkansız veya çok tehlikeli diyorlar. Çünkü devamlı ağırlık kaldırdığın için kaslar damarların üzerine bir basınç yapıyor. Bu tabi yılların tecrübesiyle olan bir şey SAT Komanda birliğinde bu tip eğitimleri çok aldık, pes etmeyeceğim. Kızlarım en çok köprüden atladığımda korkuyorlar bir keresinde köprü mühendisine babamı bir daha buradan atlatırsan mahkemeye veririz demişler. Atlatmamıştı beni başmühendis bir kerede paraşütümü sakladılar. Ama Guiness Dünya Rekorları kırıp çeşitli branşlarda dünyada tek insan olmak böyle çılgınlıkları yapmayı gerektiriyor" dedi.

"Babam olduğu için söylemiyorum kimse onun eline su dökemez"

Daha önceki rekor denemelerinde korktukları için babalarının eşyalarını sakladıklarını söyleyen başarılı rekortmenin kızı Name Ekin, "Psikolojik baskı yapıyoruz bir daha görüşmeyeceğiz, senin kızın değiliz. Torunları göstermem diye ama babam "he he" yapıyor bize sonra yine yapıyor. Gurur duyuyorum, Cumhuriyet Bayramı'nda böyle bir şey yaptığı için kendi yaşındaki insanlara örnek olmak istiyor. Kaç yaş küçüğüm onun yaptıklarının onda birinin yapamıyorum. Babam olduğu için söylemiyorum kimse onun eline su dökemez. Baş antrenör babamız zaten onun öğrencileriyiz. Onun bilgi birikimiyle mümkün olduğunca ona destek olamaya çalışıyoruz "dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Namık Ekin 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title